Всеки човек е изпитал чувство на завист,породено от ревност ,в следствие вътрешно неудовлетворение-Луна/Венера ,оста 2/8 -ми ,Сатурн. Анализирайки ситуацията (Меркурий /Луна /Дева) ,разбираме причините защо(транзити,прогресия ) така реагираме и правим постъпки за разрешаването или пък не правим нищо(натал + среда+време /период) и същата -завистта,става хронична ,подобна на болест.
Замислям се дали съм завистлива. Не съм, а имам показатели като по учебник.
Нямам аспект Луна Венера, но Луната ми е в Овен - знак опозиция на венерините Везни и в муданен дом на Венера - на К7. В опозиция е и на Плутон, който е У2 и е в знак на Венера. Плутон, като У2 е в опозиция на У8, управляван от телешка Венера. Да не говорим, че Сатурн ми е в Дева срещу Слънцето. Мисля, че изпълнявам всички условия да съм завистлива по тази логика.
Е, не съм. Предпочитам да имам, но сама да си го купя. Харесвам неща у другите, но ги глудам като интересна придобивка, която аз не съм се сетила, че съществува. Ако мога, си го купувам. Не се изяждам от яд, че някой има нещо, което аз нямам. Склонна съм да кажа кое от къде съм придобила, ако ме питат. Не ме интересува, че и друг го има. Не съм от тези, които сън не ги хваща, че приятелката си е купила нещо си от някъде си :57:
Едно ме е яд само на света и то е прекалено лично да го кажа. Но и тук не завиждам, а само ме е яд, че така се получи. И знам, че сама съм си виновна :lol_hitting:
ПП - И да, ревнива съм към моето
но не и завистлива към чуждото.