Знам, че съм извън темата за ретро Меркурий, но във връзка с коментираното по-нагоре.
Опозицията Луна/Венера в мъжка карта ми е интересна. Ако чоплите проявления, с удоволствие бих почерпила от Вашия опит.
Иначе на ретро фазата ѝ се вижда вече краят. И на мен времето вече не ми стига. :012:
Мъжът ще е хванат малко като в капан, защото най-дълбоките му нужди от сигурност, привързаност, емоционални потребности ще са в конфликт с романтичните, чувствени подтици, с онова,което желае .В зависимост от това, какво преобладава по-силно в картата, дали Лунния или Венерин принцип, отразени от останалите планети, мъжът по-често като познато ще изразява и задоволява същия. Понеже и двата принципа, природа тук се конфротират, но опозицията все пак е Венерин аспект, е добре да балансира между потребностите на Луна и Венера , ако иска да живее пълноценно. Повече опитност във връзките, дава тази възможност или не е желателно да се обвързва с брак с т.нар. "първа жена", иначе влиза в любовен триъгълник. Така или иначе дилемата между "съпруга " и "любовница" остава, няма как да се разреши, но това че е опитал да го направи, дава възможност на мъжа да разшири разбирането за себе си, защо е
такъв. Така разбирайки противоречието вътре в себе с и в емоционално-чувствената сфера, може да приеме двете страни на същото и го надраства. На теория звучи много приятно и постижимо, но на практика се случва рядко, най-вече заради закостенели модели на мислене, традиции, семейна среда и др. неастрологични фактори.
Мирабела, аз привличам мъже с Луна и Венера в несъвместими елементи като отговор на моите Слънце и Марс в различни също елементи. Трудно им е да видят у мен и съпругата, и любовницата, и приятелката, и даже са ми казвали директно : " Не знам какво да правя с теб ?!? " ...и като
не знаят, се хващат за познатото, за
другата жена. За тях това е начинът да се справят с предизвикателството, в случая аз, но и аз преди години това не съм го разбирала и естествено съм се бунтувала и тръгвала от връзката, без да знам , че и аз им пращам такива сигнали на неосъзнатост по отношение на същата дилема. Според мен се иска нещо като вид разбор на семейните порядки, ценности, с връщане назад във времето и тогава човек може да види защо
компенсира със силно его -всяка несъвместимост и като стихии, и като аспекти по натал, дава тази проява. Силно его трудно допуска някой друг да го докосва, гали по различен познат и утвърден от него начин.