Не ти ли се е случвало напоследък да преоткриеш отношенията си с някого - да ги виждаш в различна перспектива /да не си ги оценявала досега дори/?
При мен този процес върви непрекъснато, никога не е спирал. Не бих казала, че някой изолиран транзит или прогресия го е активирал.
В отношенията със стари познайници и приятели все откривам по нещо ново. Но като цяло това са отношения, поставени върху една позната плоскост, която не се променя, т.е. моделът, по който функционират. А ако става въпрос за стари приятелства, обикновено още след първите 2-3 години ти става ясно какво може да се очаква от тях и какво не може. През последните няколко години работех много усилено да нямам специални очаквания от хората, на които държа или които чувствам по-близки.
Но наистина си преразгледах отношенията и всички токсични и безплодни приятелства гледам да режа вече. И ставам все по-малко толерантна към хора, които се опитват да ми натрапват своя начин на мислене и да ми казват как трябва "правилно" да си живея живота. Току що имах обаждане от приятелка с поредните самовнушения колко неправилно съм си подреждала приоритетите в живота. И все се опитва да ме натика в среда, която изобщо не ми импонира и не ми е на нивото. Да съм си търсила нови контакти. Този път наистина бях категорична и отрязах, че нямам време за губене в безплодни контакти, а преводаческото ми време е пари. Тя си прави манджите и ми виси на телефона, за да ми казва как да живея, а аз през това време трябва да работя, през уикендите имам поръчки. Пък и не може да ми дава акъл жена, която живее с мъж с очевидни психични отклонения. Щом не е прогледнала за това обстоятелство, няма право да ми дава на мене акъл. Има и още нещо, което ме изумява – върли материалисти да тръгнат да философстват за това колко материални и бездуховни били хората. И да не осъзнават те самите на какво стъпало стоят в пирамидата на потребностите. Кварталният манталитет наистина е много токсичен, едва издържам вече.
Хората реагират много настървено срещу всеки, който се е осмелил да си надигне главата от блатото. Веднага трябва да бъде натикан обратно и категорично да му се покаже, че няма право да има по-различни възгледи за живота от техните.
Не пречи Уран да е прекалибрирал 'вкусовите ти рецептори' и възприятия относно отношенията с останалите... /К7/
През първата половина на изминалата вече година прекъснах 13-годишно приятелство. С жена, от която нищо друго не видях освен егоцентризъм, елементаризъм и явно използвачество. Към края на годината със съжаление установих, че е на път да бъде съсипано още едно близко приятелство, на което много държах. Там причините са други – поява на трети човек, който негативно ѝ влияе /манипулира/ и прави преценката ѝ неадекватна. Но всекиму според акъла. За мен привидното щастие на приятелка е по-важно, отколкото да ѝ кажа в прав текст или да намекна в каква самозаблуда живее. Защото после ставаш враг №1, а и коя съм аз, че да руша фалшиви образи?