Автор Тема: Транзити на Плутон  (Прочетена 207763 пъти)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: Транзити на Плутон
« Отговор #735 -: Октомври 02, 2019, 01:45:44 pm »
Yaya, Плутон е спрял стационарен през април към Луната и сега тепърва му предстои да я обработва и тя е свързана с промяна на статуса му, бил той личен или професионален. :)
По-интересното е, че Плутон е спрял сега върху Меркурий, който е сигнификатор на връзките при него, а Сатурн е бил върху него април. Плутон е спрял април със секстил и към Венера, която има отношение към връзките.Юпитер стационарен към натален, който също е сигнификатор. Това са само транзитите, които са посочили времето, но ако някой от изброените е важен за годината, тогава следва събитие свързано с взаимоотношенията. Виж и твоята карта, там също трябва да има показатели за раздяла.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Yaya

• Hero Member
  • Публикации: 1607
« Отговор #736 -: Октомври 03, 2019, 11:17:15 am »
Не знам. Аз, като гледам транзитите на Плутон по картата му от януари, март, сега и предстоящия декември, мисля, че навързвам нещата по-ясно.
И двете сте прави, но този, който изчисти сега, е стационарния Плутон.

И да не забравя - честит ви директен Плутон. Сега вече е време да пуснем водата в казанчето  :012:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #737 -: Октомври 03, 2019, 07:57:05 pm »
Папи, нещо не мога да управлявам търсачката, дава ми, че няма никакви резултати, като комбинирам Плутон и 4д и така изчитам целите теми :)))

В най-простата търсачка-горе вдясно, пишеш точно това: “Плутон четвърти”

Чувствителна е на малки и големи букви, и не слагай “и”

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #738 -: Октомври 03, 2019, 11:27:39 pm »
И двете сте прави, но този, който изчисти сега, е стационарния Плутон.
Сатурн чисти и отстранява ненужното, и укрепва нужното, а Плутон трансформира, преобразува

Рени

• Hero Member
« Отговор #739 -: Октомври 08, 2019, 10:53:08 am »
Yaya, това му е хубавото на транзитите на трите външни планети, че всеки може да прояви въображението си, личния си подход за тяхното интерпретиране. Всяко споделено мнение е полезно като хипотеза, върху която да се търси алгоритъм. Благодаря. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Магика

• Full Member
  • Публикации: 139
« Отговор #740 -: Декември 03, 2019, 08:58:41 pm »
Може ли малко помощ за разчитането на тази карта. Плутон съвпад Марс в 9Д.В радикса нямат аспект по между си. Тоя 9-ти дом ми е малко мътен. Какво може да трансформира Плутон по 9Д?Картата е на тинейджърка. Да обърне стремежите й към учене в чужбина? Но пък върху Марс-У12? В същото време квадрата към Слънцето е минал...

tagetes

• Sr. Member
  • Публикации: 470
« Отговор #741 -: Декември 04, 2019, 09:49:52 am »
9 дом е и религията.
Може от благоприлична ортодоксална първескиня да стане яростна протестантка.   ;D
Бъдещето трябва да бъде прекрасно

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #742 -: Декември 05, 2019, 06:06:09 am »
Тоя 9-ти дом ми е малко мътен. Какво може да трансформира Плутон по 9Д?Картата е на тинейджърка. Да обърне стремежите й към учене в чужбина? Но пък върху Марс-У12? В същото време квадрата към Слънцето е минал...
9д - чужбина, висше образование, философия, религия, издателска дейност, туризъм
Плутон естествен у-л на 8д- секс, чуждите пари, хирургия, мистика
При нея управлява 6д. А по 12д е служенето в полза на другите, като благотворителна дейност, болници, окенските държави и градове до морето са също по този дом. Уран У10 в Риби във взаимна рецепция с Нептун У7,8 ; Меркурий У1 в 12д, неговия диспозитор Венера екзалтирана в Риби- рибешкото (12д) е акцентирано, при нея призвание е да помага на другите, и ако досега е имала едно виждане относно перспективите за живота и това какво ще продължи да учи, то Плутон може да промени тези насоки.
« Последна редакция: Декември 05, 2019, 06:10:38 am от akruks »

Yaya

• Hero Member
« Отговор #743 -: Януари 28, 2020, 10:07:26 am »
Рождената ми Луна е на 26гр Овен на К7. Сатурн вече е на 24гр Козирог, а Плутон на 23гр.
Започвам да усещам влиянието им, като периодично ме обзема неконтролируем страх, свива ми се под лъжичката и изпитвам ирационално безпокойство.
Не ми е самотно, Сатурн не ми носи усещане за самота. Хубавото е, че неговият транзит е относително бърз, в сравнение с този на Плутон. Не знам какво ще ми донесе в 4 дом, но до края на годината ще разбера.
Проблемът ми е Плутон :) Ще ми се мотка около Луната и К4 около 3-4г. При ингрес в 4д на един познат му умряха всички домашни любимци в кратък период от време, т.е. сблъска се с някаква форма на смърт. Плутон му е същият като моя - У2 и е в 12д до АЦ.
При мен е с натална опозиция с Луната. Сега в момента предстои да се затвори тао с връх тр Плутон.
Не знам дали си въобразявам, наблюдавайки си картата.
Дали пък, ако нямах представа от астрология, пак щях да усещам този ирационален страх и постоянно безпокойство? Не знам.
От 2 месеца насам майка ми започна да получава сърдечни кризи. Откриха й сънна апнея.
Абе... Плутон - Луна по основните направления.
« Последна редакция: Януари 28, 2020, 10:11:45 am от Yaya »

Рени

• Hero Member
« Отговор #744 -: Януари 28, 2020, 10:18:14 am »
Yaya, Сатурн ще бетонира Луната ти и дома, който управлява през цялата година. Сега, докато е източен, лятото, когато е ретрограден и в късна есец, когато е западен директен. Понеже натална Луна при теб има твърд аспект е нормално да се противопоставяш на това влияние, чисто несъзнателно, да реагираш с познатите за теб модели по Луна/Плутон. Плутон ще вакуумира Луната догодина, има време за него и тогава ще разбереш каква е разликата между контрол и контрола. :)

Yaya

• Hero Member
« Отговор #745 -: Януари 28, 2020, 11:15:04 am »
Целият ми солар е козирожки - с Луна, Марс, Юпитер, Плутон и Сатурн на едно място :) тъй че цяла година ще се боря срещу нечий контрол.
Имаш предвид, че при Плутон контролът над мен ще е чужд и външен ли?
Още повече, че по това време ще се повтори и друг аспект - прогресивната Луна ще мине през наталния ми Плутон.
Подозирам, че съдбата ще ми разкаже играта този път.
« Последна редакция: Януари 28, 2020, 11:28:35 am от Yaya »

Рени

• Hero Member
« Отговор #746 -: Януари 28, 2020, 11:47:40 am »
При всички някой сектор от живота ще бъде "козирожки", но за всеки ще е различна реакцията на това. Не е нужно да се вманиачаваме. :)
Луна, Марс, Юпитер, Сатурн, имат ли владение тази година ? Участват ли в натална конфигурация ? И още такива специфики..
От изброените само Сатурн има влияние в периода, като триплицитетен управител на 1ви и 4ти домове.

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #747 -: Януари 28, 2020, 01:32:15 pm »
Транзитът на сатурн може да е бърз в сравнение на този на плутон, но ще мине три пъти в квадрат с луната заради ретродвижението си. Като се има предвид и че цикълът сатурн плутон аспектира луната и задава тема за следващите 30 -40 години, важно е тази година какво ще се случи и как ще се преориентираш ако това се изисква.

Плутон без сатурн след влизането на сатурн окончателно във водолей няма да има вече много действие.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Yaya

• Hero Member
« Отговор #748 -: Януари 28, 2020, 02:13:16 pm »
Рени, Тери, благодаря и на двете ви за отговорите :-*

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2120
« Отговор #749 -: Септември 16, 2020, 11:06:55 pm »
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...