Автор Тема: Карти на известни личности  (Прочетена 109551 пъти)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13743
    • https://victoryastro.blogspot.com/
Re: Карти на известни личности
« Отговор #165 -: Октомври 27, 2016, 12:49:31 am »
Като гледах картата, сложена от Рептил, ми светна за гокленовите зони. Не знам дали това е търсил. Аз врътнах картата, пак съобразена с тях. Асц Близнаци не съм сигурна как се изявява, но ми се струва, че по-освободено, непринудено стои пред камери. Слънцето пък излезе от 8 дом "на светло и открито" в 11 дом, по-видимо ми се струва там.
Тя не е в отборен спорт, че да е със Слънце в 11д и с Марс У12 в 12д.
Дадох датата на сватбата ѝ, което е важно събитие, заедно с датите на няколкото световни и европейски титли може да се вземат за ориентир, както и това, че последните три години, след като се е омъжила, се е оттеглила, едва това лято е възстановила състезателна дейност. Такова оттегляне се случва при транзит на Сатурн през 12д и над АСЦ.

Карта на известен боксьор с Марс в 8д. На Marvin Hadler, че картата от снощи се е заличила, а не ми се рови отново в астробанка.
« Последна редакция: Октомври 27, 2016, 04:31:13 pm от akruks »

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #166 -: Октомври 27, 2016, 12:54:06 am »
Не е в отборен спорт, но в 8 дом Слънцето не е така във вниманието на хората, а и излъването й не ми е девешко. Все пак не твърдя точност на часа :) , бих си поиграла утре да видя транзитите по датите, които си дала. Стана ми любопитно :)
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

akruks

• Hero Member
« Отговор #167 -: Октомври 27, 2016, 01:03:43 am »
Не е в отборен спорт, но в 8 дом Слънцето не е така във вниманието на хората, а и излъването й не ми е девешко. Все пак не твърдя точност на часа :) , бих си поиграла утре да видя транзитите по датите, които си дала. Стана ми любопитно :)
Мохамед Али е със Слънце У1 в 6д.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #168 -: Октомври 27, 2016, 01:30:02 am »
Ема, преди почти 20 г. тръгна модата, човек да заявява себе си по този начин, сега е вече е като "във  Фейсбук" .  ;)
Познавам много хора, които са "нарисувани" почти по цялото тяло и такива, които правят татуси и 90% са с акцент Земя, по-често Козирог и Дева, рядко Телец и както сподели Рептил с ъглов Марс във връзка с Юпитер и поне две лични планети във Водолей.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Emma

• Hero Member
  • Публикации: 2844
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #169 -: Октомври 27, 2016, 02:29:23 am »
Преди малко разглеждах снимки на случаен принцип в интернет. Всякакви. Синхроничност - 1928 година, една от първите татуировки в студио. :) Татуираната беше жена.
Това е твой поглед. Аз нямам познати Козирог, които да си падат по татусите. От Телците само 1. От Девите само 1. Но плутонясали - колкото искаш.
Няма как да кажеш, че греша, все още имам очи и съм в час да изчисля слънчев знак на приятел.  :012: Средите са различни, както и опит. Трудно ще ме убедиш в твоята гледна точка за модата. Защото днес са модерни шарени коси, утре брадите. Но това показва тенденция, обстановка някаква планетна. Но не и същност на идеята за татуса.
Това са две различни неща.
Сега се сетих за още един Телец. Но в точна опозиция на слънце с плутон.

Ако говорим за мода - да, няма значение дали си телец или стрелец. Ако говорим за изживяване - земните знаци не са чак толкоз драматични, че да се татуират.

Много лъвове познавам с татуировки. От Козирог не намирам ответ на тази тема, в общи линии са закостенели или им се струва долнопробно да се татуират. Девите и хората с акцент в Дева не са одобрявали. Чак се чудя каква е твоята представителна извадка с тази земя. Но явно има и такива, просто аз не познавам.
Сред Везните, които познавам - ако имат планети в скорпион, татуират се. ако има планети в Дева - против са. Зависи от Венерите малко.
Татуирани Овни познавам доста. Риби рядко съм виждала с татуси.
От многото слънчеви водолеи, които познавам, само един има татуировки. Другите не си падат или не са ексцентрични по този начин.
Сетих се за още една Телица, но тя е със Слънце в опозиция с Плутон и стелиум в Овен. И Луна квадрат Плутон. Няма никакви планети във Водолей, неаспектиран Уран.
Друг Телец - асц Водолей, но Плутон съвпад Уран, Юпитер, Юлв. Мц скорпион, Слънце точно на Иц.
Девата е с квадрат на Плутон и Луна.
Лъв - новолунен Лъв със светила в квадрат с Плутон. Още един Лъв с Луна квадрат Плутон.
Овен - опозиция на Венера и Плутон. Марс в Козирог. Луна Водолей.
Още един лъв имам с каре на слънце и плутон. Венерата му е в опозиция с Уран.

Явно познатите ни са различен типаж. Нормално е сякаш аз да привличам плутонови хора. До момента не видях някой да не е натегнат от Плутон, а все са ми приятели.  :85: Заради това ми е направило впечатление.
За повечето знам кога и защо са се татуирали.
В момента се сещам за една стелиумна рачка, която побесня да се татуира на мунданната квадратура на Уран и Плутон.
Заради това ми е малко трудно да се съглася с теб, Рени, колкото и да си ми симпатична. В моята база данни няма татуирани хора козирози. Със сигурност има и такива. Но не познавам.
От посочените лъвовете се татуират малко модно. Но обикновено са изживели някаква драма и им дойде идея да се променят след нея.
Девата се татуира, за да се хареса. Телците малко модно се татуираха, изключвам онзи по-възрастен телец, със съвпад на уран, плутон. Той си е по тази част, харесва татусите.
Везните със скорпионови планети се отприщиха на транзита на Сатурн в Скорпион. Респективно - любовни драми, засегнати Венери.

Стана много дълго, но може да е полезно на някой като наблюдение.
Тук-там в споменатите има някой сатурнясал, уранясал. Но единственото свързващо всички е аспект с Плутон. Другото е добавка, но има връзка с твоето наблюдение.
I am naked, not unclothed but exposed…You undress me, not my skin, but my soul.

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #170 -: Октомври 27, 2016, 07:37:16 am »
Са...за мен (имам си там урани, сатурни, плутони и вс друго) въпросът с татусите въобще не стои. Как ще си направя нещо, което утре може да не ми харесва?

abroad

• Hero Member
  • Публикации: 654
« Отговор #171 -: Октомври 27, 2016, 07:44:39 am »

От Козирог не намирам ответ на тази тема, в общи линии са закостенели или им се струва долнопробно да се татуират.

долнопробно е една от подходящите думи :012:
не мога да си представя зорлем да си загрозя кожата, а и утре може да не ми харесва
двете планети във Водолей са налични

Emma

• Hero Member
  • Публикации: 2844
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #172 -: Октомври 27, 2016, 10:31:45 am »
Да, Аброуд, не случайно използвах тази дума. Защото при разговорите ми с приятели Козирог(всякакви възрасти), те са определяли татуирането точно като долнопробно.  :57:
Според мен е някаква психологическа нагласа, че татуировката те поставя в рамките на определена група от хора, които не са успели или имат... да го кажа директно, хората от гетото. А козирозите, които познавам, държат на своя статут в обществото, искат да постигнат нещо, да изглеждат стабилни. Татуировката е в разрез с тази идея, ако изглеждат долнопробно.

Слънчевите водолеи имат тревоги, че може бързо да им омръзне, а това си е белег за цял живот. Заради това не са се татуирали - моите познати и приятели.
Уран дава нестандартност, но и малко непостоянство. Може да се татуират модерно, но утре ще са увлечени по друга новост, която е актуална за времето си.
Но това наистина са си мои наблюдения, които съм добила след разговори защо някой е направил или не е направил нещо. И защо не би го направил. Аз съм любопитна и винаги ми е било интересно дълбоките психологически подбуди за някое действие или бездействие. Но и живот ме среща предимно с плутонови хора. Така като гледам - нямам пропуск. Може извън моята плутонова среда да е различно.

I am naked, not unclothed but exposed…You undress me, not my skin, but my soul.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #173 -: Октомври 27, 2016, 11:49:16 am »
Тази мода не е само от гетата, има я и в артистичните среди. И не са само бедните, ако гледаме социалния статус. Но напр. при адвокат или лекар няма да видите тату. Не изпитвам отвращение към татуси, но не са ми и страст, бързо би ми омръзнало и после ще се чудя как да го махна. Освен това естеството на моята работа никога не ми е позволявало да ходя нашарена, особено по видни места.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

akruks

• Hero Member
« Отговор #174 -: Октомври 27, 2016, 05:22:00 pm »
Защото често е катарзисно преживяване. Не винаги е свързано с показност.

Причината беше по Луната. Тр. Слънце е било в опозиция със Сатурна ми. Прогресивна Луна в опозиция със Слънцето ми, имала съм прогресивно пълнолуние.
Но цялото натрупване на емоции дойде във вид на татуировка.
Да, точно по Луна- тр Сатурн в разходящ съвпад с Луната в самия край на 8д при малката дъщеря, в квадрат с Марс У1, У5, У12 в 11д. , а нат.  Плутон У1, У12 в 12д., но транзитния от 1д квадратира Венера У7, У11 в 10д. - на 14г си направи първата татуировка на гърба на рамото, скорпион върху красиво розово цвете. Като цяло бях против това, но после ми хареса и започнах да се замислям дали да не си направя и аз нещо дребно на ръкавчето, но така и не се спрях на нищо, от толкова много каталози, които гледах в студиото. Девата на АСЦ е придирчива и манаджийка  :012: Така, стана детето на 16г и си направи отново татуировка, за която съм тичала след нея по главната да я спирам, но не успях... Причината тогава бяха пак емоции- кик боксьор, който владееше мислите ѝ, но живееше в чужбина, където родителите му работеха, с имейл "бедствие" и мойта рожба реши този надпис да "краси" гръбнака ѝ, само че на английски - с големи, дебели, грозни и разкривени букви, и до днес стои надписа Calamity, макар миналото лято да плати доста, за да го заличи с лазер, но било нужно още два пъти да повтори процедурата. Като стана студенстка се срамуваше от глупавата си постъпка, понеже в часовете по плуване доцентката, която много уважаваше, я погледнала с учудване. Последно си татуира преди две-три години надпис под лявата гърда, с красив почерк маркира част от песен на Рамщайн, по които беше вманиачена години наред: Liebe ist für alle da – auch für mich /любов има за всеки, за мен също/. Не си спомням кога точно я направи, въпреки че я придружавах в студиото, за да проследя аспектите. Но периодът беше свързан с поредната драма- тригодишната ѝ връзка се ожени за друга, след като тя го беше зарязала, а този, с когото го беше заменила, замина в чужд национал да играе. Така изглежда АСЦ скорпион с Плутон, Марс У1, У12 в 12д. , Слънце в скорпион в 11д квадрат с лъвска Луна- както казват спортните коментатори ... и голяма драма, уважаеми зрители, се разиграва на терена...  :012:

Рени

• Hero Member
« Отговор #175 -: Октомври 27, 2016, 09:27:35 pm »
Преди да коментираме определен казус е добре да определим правилно кои са сигнификаторите по същия. Татуировките са "зависими" от кожата, в противен случай, всяка рисунка може  да бъде интерпретирана като фототапет, салфетка, кавьорче , според мястото/основата върху които е запечатана. Сатурн  отговаря за същата, а за нейната чувствителност Венера. Забелязан/ белязан, така се самоопределя човек чрез АСЦ/1-ви дом. Земните знаци носят тенденция да имат "най-дебела" кожа, с изключение на Дева, което ги прави особено податливи на да бъде третирана същата, както при изрусените по-добре се работи с косата им. Това че, някой е роден със Слънце в Козирог, Риби, Лъв или Рак, не е означава, че следва природата и принципа на Козирог, Риби, Лъв и Рак. Една от функциите на кожата е да защитава тялото не само от атмосферните условия- защо и какво в темперамента ще иска да разрушава целостта на същата, за да бъде и с какво видян ? Разрушаването обикновено най-лесно се лови по ретро Марс, същия в напрегнати аспекти със Светилата/ АСЦ, в домове, в които не се чувства добре, същото се отнася и за планети ретроградни в Скорпион, в 8-ми дом. Всичко лично става безлично, ако няма връзка със света, да разбираме каква промяна носят трите външни планети, връзката им с тях и как различните темпераменти, поколения реагират на същите. Първи масово реагираха на тази нова мода поколенията с Юпитер в Стрелец, точно когато Плутон влезе в същия знак, усилвайки влиянието и енергията на знака и тези на Юпитер. Мисля, че Лили беше споделила много интересна и полезна информация за връзката на Юпитер, нодална ос и татуировките според ведическата астрология. Ще спомена и Стар, при която ми е направило впечатление, че когато има крайни мнения по даден казус, да наблюдаваме тайминга на започване на дискусията , а защо не  и темата. Уж карти на известни личности, а пък коментираме татуировки, значи нещо ни е провокирало да направим връзка между двата казуса- сигнификатор за известност и сигнификатор за татуировки, кое е общото ? :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #176 -: Октомври 27, 2016, 09:39:52 pm »
Юпитер няма нищо общо с татуировките, той е традицията и социално приемливо поведение.

Но се сетих, че и преди сме ги коментирали - някой беше споменал, че имат връзка с Раху и Кету, които носят outcast символика. А Раху конкретно дава някаква видимост, такъв човек може с нещо да се откроява от тълпата, особено ако има връзка с Асцендента. На пънк, готик или емо мода още не съм го ударила, но много се заглеждам по улиците, ако срещна млад представител на такава субкултура. Любопитни са ми и по един особен начин атрактивни. Може би имам нещо неизживяно /бунтарско/ от тийнейджърските си години. Всякакви фрикове са ми интересни, заглеждам ги с искрен интерес и неподправена радост в погледа.  ;D
« Последна редакция: Октомври 27, 2016, 09:41:28 pm от Lilla »

Рени

• Hero Member
« Отговор #177 -: Октомври 27, 2016, 09:48:17 pm »
Е, значи, все пак има връзка Юпитер - татуировките, отразяват социално приемлива (вече) прослойка и  като мироглед.  :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #178 -: Октомври 27, 2016, 09:57:32 pm »
Понастоящем татуировките не са това, което са били в античността, не носят толкова специално послание. При някои народи жреците, шаманите са имали специфични татуси по тялото, вкл. и по главата, лицето. И далеч не са били от гетата, т.е. от най-нисшата прослойка в тогавашното общество /в племето/. Тогава са имали за цел да "бележат" човека с някакво отличие, да го разграничат от останалите, а вероятно рисунките по тялото са съдържали и кодирано послание.

Докато сега е модна прищявка и всеки може да си я позволи, ако му стиска.
« Последна редакция: Октомври 27, 2016, 10:01:19 pm от Lilla »

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #179 -: Октомври 27, 2016, 10:36:09 pm »
Татуирането има известно родство с дамгосването, и с "огнения печат" на рамото на крадци, затворници, да ме извините, но дори има един друг печат.... Да се знае отдалеч-този е белязан. Сега времената са други, и нравите също. Не харесвам, но приемам, мисля че когато транзитният плутон навлезе в свои води на трона си се възроди тази мода. Може да е изкуство, има щипка уран-различно-бунтовен начин на изкуство, не го подценявам, както и графитите, мнго кадърни изпълнители има.
Има една учителка в градината на приятелско малче, с пиърсинг и татуси, ами децата я обичат въпреки това , но не и единствено заради това. Аз съм си по-задръстена и не мисля, че татусът е  начин да кажеш нещо, дали е-аз съм това, идентифицирам се с това на картинката. Виждала съм Левски на татуировка- много добро техниЦко изпълнение, това не ме дразни, не бих си трила татуса никога, до края-светиня е, но сакралното се държи в сърцето, не по тялото.
На някои скришни места по-приемливо ми е да има това, за страстните натури, но защо пък да трябва да се тръби кое ни е важно и дали успяваме там.
Понякога уранщината ме рита и прецаква многогодишния труд по опозицията марс-меркурий.Може би е въпрос на ценности, един приятел казва, когато спре да става ще се самоубия, друг-не мога без мерцедес...Ами ако той не е за себе  си класа, и пет мерцедеса да си иземблова дори на дупе си, все тая.
Татуировката може и да е онази тупирана коса като вид принадлежност към нещо, група, както в разцвет на метълските времена, но там имаше гениални техничари-китаристи, певци солисти.Имаше и социално недоволство в текстовете, тоест дори е форма на фолософия-изкуство.
Въпросът е какво казваш с татуса -на себе си, или на другите, ма защо пък трябва да го Изкрещиш на пръв поглед към другите , ако е на видимо място.
Сега може да си татуирате нещо и в бялото на окото , Дами и Господа, вчера синхронично ми съобщи позната за тази новост.

« Последна редакция: Октомври 27, 2016, 10:42:37 pm от enigma »