Санти, предполагам че мнението, което си изградил за ситуацията оттатък, в голяма степен е повлияно от драсканиците в българските медии? А бил ли си там, видял ли си какво става, знаеш ли какво искат хората, от какво се страхуват?
Мога да кажа, че в момента населението в Крим много повече се страхува от евентуалния колапс на държавата Украйна, отколкото от присъствието на руски бази и войници там. Те винаги са били там. И кримчаните никога не са се чувствали украинци, макар че бяха присъединени към Украинска ССР, която вече не съществува след разпада на СССР, а Крим мина автоматично в състава на Украйна.
Присъединяването на Крим към Русия за мен е икономически целесъобразно, да оставим политиката и пристрастията настрани.
И аз ако трябва да избирам между колабираща държава с несигурно бъдеще и по-стабилна държава с по-висок стандарт, ще избера по-малкото зло. Що се отнася до превратаджиите в Украйна, странно е защо ЕС и Щатите толкова яростно ги подкрепят, а 2/3 от населението в Украйна им нямат доверие и не ги искат? И накрая какво ще им остане - 1/3 от страната (най-гладните райони) и помощи от ЕС?
Много ми е интересно с каква увереност давате тези мнения, позовавайки се на платените драсканици на купени и продадени за жълти стотинки български журналисти, без никога да сте ходили и да сте живяли там. Е, аз съм живяла точно там, където се изявяват въпросните “сепаратисти“ (неприемащи новото правителство) и мога да кажа какви са хората и какво предпочитат.