За да не звуча като от телевизионния "Канал 3" ,предлагаща рецепта, съдържаща "позитивни " продукти за овчарски пай ,споделям как е поставена при мен Луна :
В твърд аспект - съвпад и със Сатурн,и с Венера - в Овен,в знак не симпатизиращ на същите,напротив ;няма други аспекти към Луна,няма аспект с диспозитора си ,не е в дом , в който се чувства "като у дома си".
Имам възможност почти всеки ден да се конфронтирам с майка ми и на "висок тон", и на приятно жужащ и така все повече във времето ,осмислям защо има противоречия в гледната ни точка ,защо съм родена с този аспект и защо аз гледам така на нея(както и на аспекта ) ,и така я виждам.Така при всяко активиране на аспекта Луна/Сатурн по транзит,прогресия според аспекта/ъгъла се измества и гледната ми точка към същия в отговор на моето "защо".
Когато дадена конфигурация ,точка ,взаимодействие в натала ,са определени /приети като трудни ,се влага смисъла ,че се изисква усилие за да се разберат или усвоят,така че да ги ползваме,а не да ги "изхвърлим/унищожим" ,а под каква форма ,дали като копаеш ,пееш ,викаш ,псуваш ...спецификата е в натала .
А защо не всички така ,гледат или участват на/в ситуацията "аспект" ,защото не всичко го "пише" в хороскопа.