Защото Слънцето е център - то самия символ е това - малка точица, заобиколена от голямо кръгче. Но в седми дом фокуса се мести навън, към другите - т.е точицата излиза извън кръгчето, това вече не е точно Слънце. Функцията на Слънцето е да служи на теб, а не на другите. Друг е въпроса, че при нормално действащо Слънце, другите "намазват", защото Слънцето блести и те могат да видят светлината му. Но ядрото на Слънцето е във вътрешността му, а не навън.
Благодаря за подробното разяснение!
Имам лични наблюдения върху Слънца в 7-ми дом, затова попитах конкретно и за някаква обосновка. В моите примери, Слънцето макар и в различни знаци и с различна аспектация, нативите са по-скоро изразени егоисти, нито работят за другите, нито с другите. Много забележими и открояващи се от другите, оставят силно първо впечатление, по-скоро те самите "намазват", отколкото обкръжението им. Приети са изключително добре в обществото, въпреки изявената тенденция за самовлюбеност и убеждение, че те светят най-силно сред другите.
Това си е като Слънце в 4-ти, което дискутирате, има си добри и лоши страни. Но не може да се категоризира, че Слънце в 1-ви и 10-ти носи само позитиви, а такова в 4-ти и 7-ми само негативи.