Последните две нощи пак взех да сънувам фентъзи сънища. И докато на първия сън посланието е що-годе ясно /и повтарящо се/, вторият направо ме хвърли в джаза.
Сън № 1 /от онзи ден/:
Сънувам, че се намирам в непознат /вероятно български град/ - приличаше на по-малко градче от вътрешността или от другия край на България. Вървях пеша по непознати улици – странното е, че някои от тях бяха по-характерни за големите градове, докато други бяха по-провинциални. Заставам пред някаква квартална кръчма /не си спомням ясно/ и изведнъж се отваря врата и попадам в друга реалност. На един хълм – там, където планината и морето се срещат – виждам красива триетажна къща. Влизам вътре и се качвам по стълбището, посрещат ме само покойни роднини – дядо, баба, майка ми. Питат ме в коя стая искам да се настаня, къде да живея. Избирам си една с голям прозорец, поглеждам навън и виждам странна и леко плашеща гледка, но доста впечатляваща – пред мен се разкрива пропаст, а долу има буйно море. Къщата е сякаш издигната във въздуха, на върха на една стръмна скала или нос. Дори се чудех върху какво се крепи - усещането беше много странно, сякаш се намирам в безтегловност, а времето бе спряло.
После не си спомням какво точно се случва, но когато решавам да изляза от къщата, изведнъж се озовавам в същия непознат град, порталът към друго измерение изчезва и безрезултатно започвам да го търся – оставам сама в чужд град, питам хората къде е “порталът“, а те ме гледат с неразбиращи очи.
Сън № 2 /от снощи/:
Снощи доста си поспах, но от всичките сънища помня само два фрагмента, които ми направиха впечатление.
Сънувам някакви еротични моменти с млад мъж, но усещането беше за роднинска връзка – за инцест, който не исках да допусна. Често сънувам такива сънища – инстинктивно и подсъзнателно усещам, че е някой друг, но маскиран под друг /“забранен“/ образ – обикновено личност, с която това не бих допуснала. Имаше нещо гальовно като сцена, но изведнъж се появи море и се гмурнахме с него във водата, а аз се сдобих с визия на хищна риба – получовек, полуриба. Но си играех с него, нямах агресивни намерения, повличах го в дълбините. И когато се гмурнах по-надълбоко, изведнъж се озовах в друг свят – подводно царство, в някакъв дворец в ориентилски стил. Заприлича ми на харем.
Още една сцена от снощи – сънувах, че сме седнали да се храним на една маса с двамата съпрузи на майка ми. В този сън покойната ми майка услужливо им сервираше храна, сякаш се опитваше да им угоди, изглеждаше смирена и гузна. Всъщност за първия съпруг съм сигурна, че е бил той, а лицето на втория човек беше някак размазано – или е бил вторият й съпруг, или някой друг – нямам отчетлив спомен.