Снощи пак сънувах покойната си майка, сякаш е идвала в съня ми. Интересното е, че за втори път се повтаря един и същи фрагмент.
Като цяло сънят има връзка с предстоящото на 17ти съдебно дело и вероятно с окончателното му приключване. Имаше много тематично оцветени елементи.
В съня майка ми отново се завърна - аз знаех, че вече е починала, че идва след тежка операция, а тя изглеждаше бяла, сияйна, видимо подмладена, с много стегнато младо тяло /каквато си беше в началото на 90те, когато беше на моята възраст/. Започнах да ѝ разказвам за обстоятелствата около делото и ѝ споделих, че ищецът е постъпил много грозно, че тя е останала невъзмездена... Тя само ме гледаше благо и се усмихваше.
Имаше и неприятен момент - отидохме двете до въпросното жилище, там бяха останали някакви дрехи на мама, искахме да си ги вземем. Но там се беше залостила наглата сатурнова жена, третата съпруга. Аз се ядосах, изкоментирах наглостта им, а майка ми беше самото спокойствие.
После заедно се върнахме в кварталното ми жилище, тя сякаш щеше да остава за постоянно. Но беше самата любов, самата грижа и нежност - толкова необичайно за нея. Започна да разчиства двете стаи, вдигна овехтелия мокет...
По едно време се съблече гола пред мене - не видях и следа от големия белег след операцията, пред очите ми беше младо, стегнато и облято в бяла светлина тяло. И изведнъж видях, че има доста изпъкнало коремче - приличаше на бременна. Изглеждаше много спокойна и умиротворена, беше щастлива.