И аз като погледнах картата на Веско вчера си помислих за нещо по Венера, нещо красиво за показване.
По темата със стелиумите, моят е в Козирог, в 8-9д, съдържа Слънце(у4) и Мерк(У1), диспозитора си + съвпадащите при вашия набор Нептун и Уран(у10), опозициониран от У7. Късметът Плутон да ме гази в младините ми е наличен. Сатурнов живот имам, бавно, тегаво, обратното на "лесно", винаги по правилата, но всичко се променя изцяло на няколко(2-3) години, прераждам се и започвам отначало. //Това е и Уран (у10) в 8д, и тр. Уран и Плутон.
Не знам, стелиумите отразяват доста концентрирани мунданни енергии на времето, в което душата ти се появява на бял свят. Аз вярвам, че човек носи/съдържа в себе си заобикалящата го родна земя(вода, въздух, etc.), в този ред на мисли бих гледала стелиума първо като контекст на съществуването на дадения човек и чак след това евентуално да му търся лич(ност)ни проявления.
едит: за Пловдив - покрай европейска столица на културата всички пари от София се изместиха в Пловдив, там сега са големите сделки, наближава нощ на литературата, по-натам нощ на музеите, завърти се около хората, доброволствай, колкото да се запознаеш с хората(те (ще) са едни), ако ти се занимава с нещо такова;