Автор Тема: Луната и Майката.  (Прочетена 21600 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Луната и Майката.
« Отговор #45 -: Юли 31, 2014, 03:44:39 pm »
Малко на краставичар краставици ми заприлича  :012:, но благодаря за полезното уточнение.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

solar

• AstroDelete
  • Newbie
  • *
  • Публикации: 23
« Отговор #46 -: Юли 31, 2014, 03:50:15 pm »
Малко на краставичар краставици ми заприлича  :012:, но благодаря за полезното уточнение.
:)  Има много краставици и краставичари. Пазарите са пълни с продавачи,но купувачите стават все по-взискателни.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #47 -: Юли 31, 2014, 03:52:02 pm »
:)  Има много краставици и краставичари. Пазарите са пълни с продавачи,но купувачите стават все по-взискателни.

Ако имате какво да продадете и струва нещо, защо пък не?  ;)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #48 -: Юли 31, 2014, 03:57:38 pm »
Лили.,не мога да коментирам нещо ,което не ми е познато ,камо ли да го разбирам-засега  . В темите ,които има от тази материя питам ,точно по тази причина ,защото ми е интересна друга гледна точка  за една и съща категория(по) знание-астрологията е една ,без оглед на това дали я хрускат на закуска в някоя юрта ,качени на някой слон или на 56 ет. в сграда на Сънсет булевард.Колкото по на изток ,толкова повече емоции и чувства,съответно и повече психология ,въпрос на географска ширина ,климат и доза мистерия,ей така за разкош и като респект към окултизма .Конкретика има и в съвременната западна астрология ,и във ведическата ,и във   елинистическа  и в още колкото има -това го разбират всички ,даже  и тук ,благодарение именно на споделени материали,лични мнения,тълкувания от различните школи ,но на една и съща материя-астрология. :)

Когато питам,не очаквам на всяка цена да получа коментар-мнение ,но ако получа такива ,моля да е конкретно по това ,което ме вълнува и искам да науча ,а не отговор от маса за белот.Благодаря.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

solar

• AstroDelete
  • Newbie
  • *
« Отговор #49 -: Юли 31, 2014, 03:58:30 pm »
Ако имате какво да продадете и струва нещо, защо пък не?  ;)
Да бъдем коректни към админа и модератораторите и да не бълваме спам. ;)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #50 -: Юли 31, 2014, 04:01:15 pm »
Когато питам,не очаквам на всяка цена да получа коментар-мнение ,но ако получа такива ,моля да е конкретно по това ,което ме вълнува и искам да науча ,а не отговор от маса за белот.Благодаря.

Джйотиш дава указания не само за архетипа и психологическия профил на майката, а и за нейния живот, съдба – и не според нашата представа, а според обективните факти. В този смисъл имах предвид, че е налице разликата с модерната астропсихология.

Но като цяло Луната при тях е и сигнификатор на майя. Има и други фактори.  :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #51 -: Юли 31, 2014, 04:01:44 pm »
Да бъдем коректни към админа и модератораторите и да не бълваме спам. ;)

Съгласна - краставиците свършиха.  :012:

Рени

• Hero Member
« Отговор #52 -: Юли 31, 2014, 04:02:43 pm »
Накшатрата в която попада Луната е основата от която получаваме прецизна и точна информация.

Solar, ще ми бъде приятно и полезно да споделиш с конкретен пример,как именно се получава тази прецизна информация за майката от това как е поставена Луната тук.Мога да ти дам данни ,за да проверим. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Рени

• Hero Member
« Отговор #53 -: Юли 31, 2014, 04:08:15 pm »
Джйотиш дава указания не само за архетипа и психологическия профил на майката, а и за нейния живот, съдба – и не според нашата представа, а според обективните факти. В този смисъл имах предвид, че е налице разликата с модерната астропсихология.

Но като цяло Луната при тях е и сигнификатор на майя. Има и други фактори.  :)

Благодаря.
В смисъл това е ролята на Луната и няколко специфични фактора ,които конкретно описват майката и ако се зачета отговорно във ведическата ,ще разбера как това се случва ?1?  :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #54 -: Юли 31, 2014, 04:09:34 pm »
Сетих се за една жена – Луна в накшатра Свати, в същата накшатра е разположен и АС. Луната е в един знак с Раху, но са в различни накшатри. При нея се усеща силно рахувско влияние – ранно отделяне от майката, заминаване извън родното населено място, нежелание да се връща там, както и липса на емоционална близост с майката.

Луна и Раху на АС при нея също така са предпоставка за чести промени - често се мести от жилище в жилище, не се задържа задълго на едно място, не успява да създаде собствен дом, все се мъкне по квартири...

В западната карта има съвпад Луна/Нептун в Скорпион (12 дом), получават квадрат от Уран.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #55 -: Юли 31, 2014, 04:09:48 pm »
И открих много интересни неща, като например, че  нейната Луна е разположена в точна опозиция с моята
Ако твоята Луна е майка ти, тогава нейната Луна е нейната майка и излиза, че майка ти е в опозиция с нейната майка-твоята баба по майчина линия- може баба ти да не е искала майка ти и да са били в опозиция най-вече по женски теми, свързани с домакинство, отглеждане на деца и т.н.

solar

• AstroDelete
  • Newbie
  • *
« Отговор #56 -: Юли 31, 2014, 04:09:59 pm »
Съгласна - краставиците свършиха.  :012:

Нищо не свършва никога.Мисля си за честата употреба на думичката Фактор. Колко удобна и усложлива е на страниците на астрологичните форуми. :)
Майя струва ми се не е свързана само с Луната. Все пак в джойтиш точно тя се свързва с обективния ум.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #57 -: Юли 31, 2014, 04:12:42 pm »
Майя струва ми се не е свързана само с Луната. Все пак в джойтиш точно тя се свързва с обективния ум.

Доколко е обективен не знам, по-скоро това е възприятийният ни ум - начинът, по който "виждаме" реалността. Призмата на нашите възприятия - така, както и в западната астрология.

Вселената е безкрайна, ще пораснат нови краставици в някоя галактика.  :72:

solar

• AstroDelete
  • Newbie
  • *
« Отговор #58 -: Юли 31, 2014, 04:13:10 pm »
Solar, ще ми бъде приятно и полезно да споделиш с конкретен пример,как именно се получава тази прецизна информация за майката от това как е поставена Луната тук.Мога да ти дам данни ,за да проверим. :)

Нищо против нямам.Дай данните и ще проверим.

Рени

• Hero Member
« Отговор #59 -: Юли 31, 2014, 04:15:41 pm »
Сетих се за една жена – Луна в накшатра Свати, в същата накшатра е разположен и АС. Луната е в един знак с Раху, но са в различни накшатри. При нея се усеща силно рахувско влияние – ранно отделяне от майката, заминаване извън родното населено място, нежелание да се връща там, както и липса на емоционална близост с майката.

Луна и Раху на АС при нея също така са предпоставка за чести промени - често се мести от жилище в жилище, не се задържа задълго на едно място, не успява да създаде собствен дом, все се мъкне по квартири...

В западната карта има съвпад Луна/Нептун в Скорпион (12 дом), получават квадрат от Уран.

Има едно такова понятие в астрологията за аспектите Луна-Сатурн,Луна-Нептун,да бъдеш майка на майка си.Същите описват много често преживяно да си принуден да се научиш да бъдеш това,което е потребно на майката ,вместо тя да се приспособява към теб.Така се превръщаме в майки на собствените си майки. :)