Зависи кой възел натежава, при теб е Раху и има "венериански" оттенък и късметлийски, в 9 дом от Лагна.
Ако няма планети в съвпад с нодалната ос, тогава гледаме силата на диспозиторите.
Аз също съм рахувица. Кету в 7 дом от Лагна е вече "прочетена книга", вероятно от минали инкарнации душата носи много наситени партньорски опитности, на взаимодействие с други хора, свързани по някакъв начин и с терапия, помощ, лечителски способности – Кету в Ашвини, диспозитор в Сатабхиша. Не е изключено обаче поради такива ангажименти в някоя хипотетична минала инкарнация да не съм успяла да създам семейство, да сключа брак, да се погрижа за личното си /простичко човешко/ щастие. И в настоящия живот продължавам да мъкна този багаж, често имам прозрения по тези теми, сякаш свише потича информация, от невидими фини полета. Много често се случва да напипвам скритите проблеми на човека насреща, все едно съм била лекар някога. Обикновено за хора, на които съм правила по-задълбочен анализ, контактът с мен има силен терапевтичен ефект, дори ако не си говорим директно, очи в очи. Диспозиторът на Раху ми е ретро Венера, разположена в "гранична" накшатра, атмакарака при това – имам да доизживявам някои незавършени опитности. Венера ми е "най-старата" планета в хороскопа, разположена в последните градуси по сидерал. Тази позиция сочи по-скоро за завършващ цикъл, символична жътва. Такова е ведическото тълкуване, много се различава от западния маниер на разглеждане. От позицията им в западната карта също може да се извлече доста детайлна информация, но от други пластове – поведенческо-психологически, не духовно-еволюционни.
Сега след рождения ден като навляза в антардаша на Раху, ще видим дали ми е малефик или бенефик, още го изследвам.
В антардаша на Кету почина най-близкият ми човек, имах директни и индиректни отношения с теми, свързани с болници, лечение, медицина. Това от позицията на ЮЛВ в западната карта по никакъв начин не може да се извлече като инфорамция – в съвпад с Венера в Овен в 5 дом.
Ако търсим някой, при когото Кету силно натежава, това е Веско. Забелязвате ли интереса му към класическата музика?