Сатурнясалите Венери не се впечатляват от абстракции.
"По делата им ще ги познаете."
Тук важи доста това.
Днес дадох подобен пример, но в друг разговор.
Предпочитам половинката да ми звънне по телефона и да ми се скара, че съм си забравила очилата, няма да виждам добре пътя, мога да катастрофирам. Отколкото да ми звънне и да ми обяснява колко много ме обича.
Това е по Сатурн. Прагматичността не означава материалност. А да усетиш любовта на другия.
Сатурнясалите Венери ще покажат своята привързаност и чувства по-кротко, не така парадиращо. Ще ти направят масаж, ако знаят, че си изморен. А няма да ти подават кърпички и да предивикват в теб плач, че си изморен.
Усещаш разликата, нали?
Те са раними. И често се крият в своите си замъци. Излеждат студени и недостижими. Но са крехки и раними. По тази причина трудно пускат някой при себе си.
Както са крехки, така могат да бъдат и безкомпромисни, да проявят рационалност. Ако някой/нещо премине граница, ще го отсранят - ненадеждна структура.
А също са и много самокритични. Все си мислят, че могат и повече. Търсят някаква своя си представа за перфектност. И са склонни да се самобичуват и подценяват, ако не се виждат близо до своите очаквания към самите тях.
Тери, сатурнясалите Венери търсят стабилни мъже. Мъже... Които да ги респектират. А често този тъп мъже са се справили с не една и две трудности в живота. И им се е наложило да помъдреят. А мъдрите хора знаят как да управляват живота, средставата и всичко около себе си. Заради това приятелките ти си падат по такива мъже.
И аз харесвам успелите мъже. Не е от желание да ме издържат, дори това ми е под нивото, обидно ми е. Но не мога да бъда впечатлена от човек, който не може да се контролира... да се справя.
Сатурнясалите Венери могат и сами, както и другите сатурнови. Те си знаят върховете и си ги гонят, катерят. А там място за двама не винаги има. Но коато допуснат някой, очакват да си струва.