Има хора, които сякаш лъжат несъзнателно, без да си дават сметка за това. А ти се чудиш защо всички тия оплаквания или пък хвалби не се виждат в хороскопа. Вероятно тук играе роля и начинът на възприятие, говорим не за преднамерени и целенасочени лъжи, а за изопачаване на някои факти и обстоятелства и представянето им в друга светлина.
Така е , Лили, познавам много такива хора, но все пак наина им на изразяане би трябвало да е отбелязан по някакъв начин в натала, не мислиш ли? Лично аз съм мислила по въпроса, съпоставяйки например картите на моя роднина и "приятелка"- първата с Луна телец , Слънце козирог, Меркурий в стрелец, Марс водолей, а втората с Луна козирог на ЮЛВ, Слънце телец, ретро Меркурий в телец, Марс в лъв. Тези двенките са вечните оплаквачки, как са все зле, години наред ми пушеха цигарите (сега продължават да муфтят други наивнички), а реално са материално и финансово добре, за нашия стандарт. Лъжите им не са спонтанни и необмислени, а ги използват в защита на своите интереси- например "приятелката" миналата седмица най-спокойно ме излъга, като ми писала, че не дошла на представянето на книгата ми, понеже си била на село да сади царевица. Е да, ама не- минах на другата сутрин рано и прозореца на кухненското остъкление, където им е печката за готвене и само там се пуши, беше широко отворен, а когато си ходят на село го затварят, за да не падне котака им, понеже живеят на 7-ми етаж, като включим гаражите дори е 8-ми. Ако я бях поканила с мъжа ѝ на ресторант и бях казала, че ще платя сметката, да нямат грижа, щеше да са първа писта- нямаше да има царевица