Ами да, някакъв отклик отвън трябва да има. Иначе каквито и сигнали да изпращаш, те все няма да резонират. Но нека да кажем, че средата е откликнала на моите усилия, макар че по принцип не е особено благосклонна към мен, от гледна точка на хора и обстоятелства. Не го отчитам като късмет и лекота, повечето ми сигнали са потънали в празно пространство. Но от две-три места се е върнало, макар и да не очаквах точно от там. А иначе с търсене на постоянна работа нацелих греда и тази година, макар че не спирах да кандидатствам. В един момент се смирих, че може би за мен е по-добре да съм фрийлансър. Това също е вид зависимост от средата, не си автономен. Но имаш повече свобода сам да си определяш заетостта и режима на работа. В рамките на изтеклата година получавах подкрепа от виртуални приятели. Много по-реална, отколкото при повечето реални, т.е. от заобикалящата среда, близкото обкръжение. Там има много слаб резонанс. Ако трябва да обобщим, по-висока степен на удовлетвореност регистрирам по 11 дом, отколкото по 3ти и 7ми.