плутон в 1 е концентрат, трудно се преглъща,затова го разреждаме със свободолюбиви слънца-водолейски,стрелешки
и заблуда е ,че плутон в 1 желае власт,не желаеш нещо,което имаш по рождение, най-трудно постижимата власт е в самоконтрола и Папи го е демонстрирала
Плутон е толкова мнителен,че като чуе ласкателства и похвали си вика,бре къде сбърках, щом ме хвалят,значи съм сгафил, светва червената лампичка за опасна заразна близост до фалш и лицемерие и страни от подобни типажи цял живот,ако това се възприема като усамотяване,по-добре с един приятел,себе си- верен до гроб,отколкото с цяла глутници лакей,гъзоблизци
Плутон е сериозен като смъртта,раждането и възкресението,когато трансформира
Винаги ,когато присъствам на безмислени конфликти,спорове и мерене на човешката суета ме напъва отвътре въпроса-ако това беше последният ден от живота Ви, ще си причинявате ли това взаимно, изречено,действа в десятката
никой не спомена думата "смирение" за плутон в 1,но тя е точно на мястото си ,властта е преходна,постоянно ти го напомнят ,ако случайно го забравиш мислейки се за богоизбран, сривът идва от вън, загуби и разрушения,кризи и пак изплуваш от дълбокото на повърхността за глътка въздух с крайната убеденост,че сигурни са единствено раждането и смъртта,има непреодолими сили,които видоизменят живота ми (Плутон),без значение от съзнателна воля и желания
мощна енергия е втората дума характерна за плутон в 1 дом- атомен реактор , неизчерпаем, в рискови ,критични моменти дава способността за оцеляване,а риск има постоянно,1 дом и овен е с постоянен абонамент за нови,неизвестни ,екстремни начинания
вманиачаване по знака,в който е плутон- слабост чистотата на духа и материята /Дева/,без да преминава в болестно състояние,част от самоконтрола,както и работохолизма,тази енергия,трябва да се използва в полезни занимания /Дева/
плутон в 1 дом е ракетоносител, отвъд границите на възможното в трудни моменти,дава сила да издържиш,вади наяве неподозирани способности от човек
плутон не налага властта и не я иска ,той я притежава и може да упражни контрола за нейното влияние и проявление,да промени себе си и околните ,под натиска на обстоятелствата ,обща печеливша стратегия в неблагоприятен период