Автор Тема: Астрологични наблюдения и впечатления  (Прочетена 33499 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Астрологични наблюдения и впечатления
« Отговор #150 -: Октомври 16, 2016, 02:23:16 pm »
Абе ние да го докараме дотам, че да видим ясната и недвусмислена разлика в картите на двама близнаци, родени с 1 минута интервал.  :012:
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Emma

• Hero Member
  • Публикации: 2844
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #151 -: Октомври 16, 2016, 03:07:02 pm »
Не съм специалист по ражданията, но това къде може да се случи в по-ново време - разликата в раждането на близнаци да е 1 минута.

Аз имам карти на близнаци. Асцендентите са еднакви, различни терми. На първи е марсова, на втори юпитерова. При първи близнак Нептун е във 2 дом, но на 3 градуса в дома. Сатурн също така, но в 8 дом. Имат точна опозиция на Сатурн и Нептун. Уран на първи е в 12 дом на 4 градуса след куспидата на дома.
При втори близнак Нептун минава в 1 дом, Сатурн в 7 дом, а Уран точно на к12.

Ах, Юпитер също е спорен и при втори близнак минава във втори дом. При първи близнак е в трети дом, но почти на куспидата.
Имат огромни прилики в живота. Също като характери. Но и големи разлики в характерите.
Този с асц в марсова терма е по-рязък, действен, агресивен. С юпитеровата терма е по-благ, повече си угажда дори. И определено си личи, че  някои планети са минали в други домове, реално като са в такава близост до куспиди би трябвало и на двата дома да оказват влияние.
Събитията в живота им - по-главните, те са еднакви. Но се случват с малко закъснение - месеци, седмици, за някои дори година. Но се случват сходно.
Някак не мога да отдам на случайността, че имат еднакви заболявания. Еднакви кризи в личен, здравословен, кариерен план. Дори се е случвало да им се развали един и същ конкретен зъб, но с разлика 1-2 месеца, не съм обърнала точно внимание. Чак толкова да е случайно всичко... не ми се вижда да е така.

Интересни са за наблюдение. Имат много еднакви мимики, дори походка. Но този с марсовата терма на асц тича като кон, няма настигане, има шило в задника. Този с юпитеровата терма се влачи като народна песен.

И ред други дребни разлики имат. Но и много прилики. Сега виждам, че и Хирон се мести от 6 в 5 дом при втори близнак.

Един от близнаците е малко по-голям късметлия от брат си. Въпреки кризите, по-лесно се справя. Но Хепи се намеси със своя анализ и каза, че имената и цифричките от тях дават малко различия и на този с невървежа не му приляга името. А късметски брат е малко по-сполучливо. 
Юпитеровата терма на асц е по-закръглен, има по-обли черти дори в лицето. Марсовата терма е отсечен много - резки скули, брадичка, нос, всичко ми е по-изострено. Аз ги различавам идеално. Но другите не се справят много с различаването им.
Имат еднакви бенки. И поради стечение на живота им, били са осиновени и разделени при осиновяването, не са се познавали до почти зряла възраст. Въпреки това - имат и почти еднакви татуси, направени на еднакви места преди да се познават. И това ми се вижда да не е случайност.

Много мога да пиша, то всеки ден е специфичен с тях и наистина съм ги наблюдавала. Но нямам нужните нерви и търпение да описвам всяко едно нещо. Маркирам го в главата си като някакво заключение и толкоз.
Разликата в раждането им е 20 мин.

I am naked, not unclothed but exposed…You undress me, not my skin, but my soul.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #152 -: Октомври 16, 2016, 03:15:10 pm »
Не съм специалист по ражданията, но това къде може да се случи в по-ново време - разликата в раждането на близнаци да е 1 минута.

Ема, със секцио ги вадят така, попадала съм на такива карти - абсолютно идентични, да се чудиш направо къде да търсиш разликите.

Има един световноизвестен и нашумял пример - Надя Сюлеман, майка на 8 деца. Заченати ин витро и родени със секцио с по 1 минута разлика: https://en.wikipedia.org/wiki/Suleman_octuplets

10:43, 10:44, 10:45, 10:45 /няма разлика дори в минутите!/, 10:46, 10:47, 10:47 /няма разлика/, 10:48.

И за да разбием астрологичните клишета  ;D, прилагам картата на многодетната майка. Съвпад на Слънце и Сатурн в 5 дом, в знака на заточение на Сатурн. Меркурий, който също не е плодовита планета, е разположен на върха на 5 дом, в неплодовит знак и критичен градус.

Може би е пример за възможностите на модерната медицина, не знам дали е имала репродуктивни проблеми.

« Последна редакция: Октомври 16, 2016, 03:22:07 pm от Lilla »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #153 -: Октомври 16, 2016, 03:44:39 pm »
Някой обаче се е постарал да ѝ ректифицира картата или часът е бил прецизно записан - родена в 21:59 ч. местно време, рейтинг на достоверност АА, т.е. от най-точните.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #154 -: Октомври 16, 2016, 03:58:09 pm »
Ако гледаме само К5 и разчитаме само и единствено този фактор да изиграе роля, може и да не пасне.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #155 -: Октомври 16, 2016, 04:13:10 pm »
Не търсим кой е прав и кой е крив, това е непрофесионално.

Всяка тема в натала се разглежда по определени правила - има стъпки, които се спазват. За анализ на репродуктивните възможности поне няколко фактора са нужни.

Не съм чела цялата биография на Надя Сюлеман, нямах време. Но вероятно някъде пише каква е била причината да се подложи на ин витро процедури, имала ли е репродуктивни проблеми или просто е нямала постоянен партньор до себе си, а може и нещо друго да е целяла с толкова много деца...

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #156 -: Октомври 16, 2016, 04:38:14 pm »
Темата е за близнаци, родени с малка разлика. Беше просто пример. И в 5 дом на майката ми направи впечатление наличието на астрологично клише.

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #157 -: Октомври 16, 2016, 04:58:20 pm »
Не само 5-тият дом е клише, а и дорифорият на водещото светило - дебилитирана Венера в 7-ми. Изглежда ми сякаш при нея екстремното желание за многодетност не е само спасение от самотата (Слънце-Сатурн в 5-ти), а и стремеж да докаже плодовитостта и женствеността си пред бившия съпруг (и света като цяло).

Happy58

• Гост
« Отговор #158 -: Октомври 16, 2016, 05:03:13 pm »
Не само 5-тият дом е клише, а и дорифорият на водещото светило - дебилитирана Венера в 7-ми. Изглежда ми сякаш при нея екстремното желание за многодетност не е само спасение от самотата (Слънце-Сатурн в 5-ти), а и стремеж да докаже плодовитостта и женствеността си пред бившия съпруг (и света като цяло).

не знам какво е дорифорий, но това подчертаното и на мен ми допада като причина.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #159 -: Октомври 16, 2016, 05:11:18 pm »
Мира,

Отчетено по сидерал, тя има "безплодна" конфигурация в 5 дом - Слънце, Меркурий и Сатурн в Близнаци. Сатурн е Лагнеш. При нея управителите на първи и седми дом са в съвпад в 5 дом, това подчертава значимостта на тази тема в нейния живот.

Както казах, не съм запозната в детайли с нейната биография - тя фактически имала ли е проблем да зачене по естествен път?

Съвпадът Луна-Венера в 7 дом е в накшатра Магха - тя по майчинската тема /продължаване на рода/ е получила публичност, известност. Раху е в 10 дом от Лагна - още едно указание за търсене на публичност.

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #160 -: Октомври 16, 2016, 05:16:16 pm »
Благодаря ти, Лили, за анализа.

Картата на дамата е тук - http://www.astro.com/astro-databank/Suleman,_Nadya. Според написаното тук е имала проблеми с естесвеното зачеване.

За дорифория съвсем накратко - пазител, бодигард на светило. За Луната е планетата, която изгрява след Луната (в рамките на същия или следващия знак) или аспектира градус, намиращ се след градуса на Луната (отново в рамките на същия знак или следващия). В някои източници се изисква светилото да е ъглово, дорифорият също, да се от една секта и т.н. А ако е дорифорий с аспек, за бенефиците се отчитат тригони и секстили, за малефиците - квадрати и опозиции.

http://magnumopusastrology.com/amelia-earhart-spearbearing

Bin

• Sr. Member
  • Публикации: 467
« Отговор #161 -: Октомври 16, 2016, 07:53:39 pm »
След Киану Рийвс при който у10д Меркурий казими синхронично попадам на последния клип на Лада Дунчева-разглеждат картата на Опра Уинфри-Венера у10д също казими-явно е един от факторите за популярност ,същото се отнася за МЦ съвпад с Регул,покрай другите фактори   .

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #162 -: Октомври 16, 2016, 08:45:35 pm »
За да стигне до ин витро, вероятно тази дама не е могла дълго време да забременее по естествен път. И аз не съм чела историята ѝ и мотивите ѝ, за да се реши на такъв вариант.

Сатурн и Слънце като връх на Тао в пети дом с квадратури към Уран и Юпитер - възможно е било без тази нова технология да си остане без деца, но пък същи гези планети правят хармонични аспекти със съвпада Луна/Венера в 7 дом, дом на лекарите - Уран от 8 дом на операции/интервенции/раждане и Юпитер от 2 дом - ресурсите на тялото ни - използвано е всичко налично и възможно, за да се появят на бял свят тези деца. От 2 дом тригон към Луна/Венера прави и Марс - операции, хирурзи, инжекции и подобни, в опозиция на Уран.

Този случай ми напомни за твърдението на Ръшман, за сходящите аспекти на управителя на 5 дом и се изкуших да я проверя. Е, аз не можах да открия осем, изброих само шест. :) Но и те не са малко, предвид че две от тях са се родили дори в една минута  :012: Това в кръга на шегата, разбира се :)
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

Kler

• Hero Member
  • Публикации: 909
« Отговор #163 -: Октомври 17, 2016, 08:36:10 am »
намерих някакво обяснение в дуодите. Единият близак е екстроверт, другият - абсолютен интроверт. Всичко ми се вижда еднакво, oвен градусът на АСЦ, разлика 1,25 градуса. Но АСЦ на екстроверта попада в дуодния сектор на лъв,  а на интроверта - в дева. Само че толкова малко нещищко такава голяма разлика в темперамент и характер, ми се струва недостатъчно. Освен това при транзити, прогресии и т.н как се прави прогностика, също не ми е ясно.

Този случай ми напомни за твърдението на Ръшман, за сходящите аспекти на управителя на 5 дом

това за брой деца ли е? ако им а 2ма управители знака и двата ли се гледат?

хм, аз нямам нито един, а имам 1 дете. приятелка също няма нито един, но има 2 деца - инвитро
« Последна редакция: Октомври 17, 2016, 08:40:42 am от Kler »

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #164 -: Октомври 17, 2016, 09:47:42 am »
това за брой деца ли е? ако им а 2ма управители знака и двата ли се гледат?

хм, аз нямам нито един, а имам 1 дете. приятелка също няма нито един, но има 2 деца - инвитро

За този случай нищо не се казва. Но всъщност, това едва ли работи - и в горната карта не отразява точно, и при мен също - имам само един сходящ аспект, а съм родила две деца :)
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми