Ясно де, обаче, ако Марс седи в първи дом, сигнификатор ли е в картата за същата или дори и тогава знакът му не ни интересува, а само аксиденталната му позиция.
Ако цитирам пак коментара ти, външността й - тази част със слабата телесна структура, женствената и фина мускулатура се дължи на "типично проявление на Венера в Скорпион и Марс в Козирог".
А конкретно типичният Марс в първи в Козирог се проявява в нейната липса на издръжливост и сила или ако те цитирам пак - това, че не може да вдигне десет кила, не може да седи права и мрънка - е типичен Марс в първи дом и в козирог :017:.
Защо ползваме Венера и Марс?
И ако търсим сигнификатор на външността конкретно в нейната карта, един Стрелец в Лъв в 9-ти, в аспект и взаимна рецепция със Слънце не би ли бил напълно легитимен сигнификатор?
На мен ми е много трудно да определям външността по асценденти или първодомни планети, защото винаги се сблъсквам с противоречиви примери. Затова "типичното" ми убягва като есенция и определение.
В нейната карта е ,сигнификатор или поне придава нюанси на външността й ,защото е в 1-ви дом,включих и Венера защщото е женска карта ,без да знам каква й е домофикацията .
Диана,аз тълкувам повече интуитивно ,ти -по научному,когато на мен ми убегне логиката ,се допитвам /сверявам например с твоят опит,ако ти имаш противоречия по даден казус,можеш да ползваш от моето въображение.Тук няма отричане или невярно становище ,комбинацията между твоя и моя коментар дадоха мисля правилен резултат.
Аз визуализирам нещата ,затова така се изразявам ,като се опитвам да ги обясня и чрез похватите на астрологията ,доколкото мога ясно ,но се включих така активно по темата за Марс ,защото ми е познат като израз,както и като наблюдение ,опитност,но и го харесвам и всеки коментар ,мнение ,свързани с него ме интригуват,както и определяне на АСЦ,външен вид .