Добре, аз си врътнах няколко събития и дотук имам две наблюдения. В годината, в която почина баща ми и се роди синът ми, профекционен Асц. във Водолей, натален Сатурн управлява 7, 8 и 9 (седми и осми при дом-знак), заточен, съвпада с Кету и е на асц., в соларната карта отново е в Рак, но в осми соларен (втори натален). Соларен асцендент в Скорпион (на куспидата на шести натален дом), натален Марс е отговорен за 11-ти и 6-ти (при дом-знак за 10-ти и 5-ти), заточен е, ретрограден и стои в 11-ти натален. В солара Марс е в десети, четвърти натален, близо до съвпад с натално Слънце, отново заточен. Връзката с двете важни събития изглежда по-категорична, ако се отчита управлението на домовете по пълнознаковата домификация.
При месечните профекции при смъртта на баща ми профекционният асцендент е в Дева (натален ИС е там), а при раждането е бил в Стрелец (Юпитер е в осми натален, с интерсептиран в 6-ти Стрелец и МС в Риби). В солара и Меркурий, и Юпитер са в групата на Марс (заедно със соларно Слънце) в десети дом, във Везни (в натален четвърти). Раждането е чрез секцио, връзката с Марс и с осми е доста очевидна.
Два поредни цикъла на профекционна Дева/Везни - обичайно точно около рождения ден се извършва активната промяна са свързани с промени в професионален/кариерен план. Първият път - дипломиране и пооочти начало на сериозна академична кариера - при Дева, и след това, като влезе в действие проф. Везни - започване на работа, практически определяща последващото ми кариерно развитие. Вторият път - отново при Дева напускане на дългогодишна и стабилна и т.н. работа, материални придобивки, почивка и пътувания и при Везни - нова работа, различна не като същност, а като поле и свобода на изява, здравословни неволи, включително дребни злополуки, счупени костички и дребна хирургия, внезапна смърт на бивш шеф и приятел, операции на мои близки и далечни роднини - леля, бащата на партньора ми, който постига своеобразен връх в досегашната си кариера и след това рязко реши да я зареже, сестра ми се освободи от затлачена 10-годишна връзка, и това е само до сега - има още месец и половина до новия солар.
Соларен асц. отново Скорпион - с Марс/Раху в скорпион в първи соларен (върху пети натален и натални Венера и Луна) Соларна Венера е в десети соларен дом, натално се намира в Скорпион, в 5-ти, отговаря за пети и дванадесети (дом-знак четвърти и единадесети).