Конкретно при мен, Марс през ъглите и при съвпад с натални планети, винаги има физическо проявление. Например, преди около две години и половина, транзитен Марс като съвпадна с АЦ, си ударих главата нелепо в един шкаф. Миналия месец, като направи първи съвпад с АЦ-то ми във Везни, се разболях и имах много висока температура. Сега тъкмо повтори съвпада с АЦ, защото тръгна ретро, пак съм с настинка, този път в по-лека форма. Друг пример- винаги когато имам възврат на Марс и той съвпадне с натално МЦ, физически пътувам някъде, това си е закон при мен. Марс е У6 и У7 дом, в съвпад с МЦ откъм 10-ти дом.
Същото нещо отчитам и при напрегнат транзит на Меркурий към натален Сатурн-съвпад, опозиция и квадрат. Винаги излиза някакъв сериозен проблем в работата или получавам някакви много неприятни новини. В натала Мекркурий и Сатурн образуват тригон.
Странно е, че има много случаи когато при мен няма никаква изява на тежки транзити от Плутон, Нептун, Уран, даже и Сатурн понякога, но бързите планети си работят.
Опитах да си правя ректификация преди няколко месеца, като се запалих по антична астрология. Правих я уж по примарни дирекци, проследих примарните към върхове на домове, паралели, контрапаралели, за по-фина ректификация, защото часът ми на раждане така или иначе си е точен. Получих някакъв резултат от минус 3-4 минути назад. Обаче при прогностика тези минутки, могат да дадат и година разлика за дадено събитие.