Автор Тема: Венера и сексуалността  (Прочетена 69604 пъти)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
Re: Венера и сексуалността
« Отговор #120 -: Април 18, 2014, 02:59:52 pm »
Никой не може да надскочи призмата на личната се камбанария и изграждането на мнение, и позиция, в зависимост от собствения си опит.
"Никой" е много силно казано, все някога човек узрява и разбира, че е срещал в живота си хора, които са му помогнали да се свърже със своето вътрешно АЗ, за да работи по него, а не да го затваря вътре в себе си и да атакува хората по пътя

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #121 -: Април 18, 2014, 03:02:36 pm »
А личната ни камбанария се гради от камъните, които срещаме по пътя. Някои ги прескачат, други заобикалят, някого могат да спънат и да го върнат няколко крачки назад, а друг ще събере тези камъни и ще изгради с тях замъка на своите мечти.  :)
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #122 -: Април 18, 2014, 03:09:00 pm »
Щях да споделя нещо и забравих. Кои са похотливите знаци според елинистичната астрология http://www.sevenstarsastrology.com/?p=527 - Овен, Телец, Козирог, Риби.

Цитат
The placement of Venus in one of these signs is particularly important.  Dorotheus looked specifically at the placement of Venus in one of these signs (as it would indicate scandal if she were also under the beams and with or dominated by malefics, i.e. a more lustful Venus + hidden + strongly influenced toward difficulties = sexual scandal).

akruks

• Hero Member
« Отговор #123 -: Април 18, 2014, 03:10:05 pm »
А личната ни камбанария се гради от камъните, които срещаме по пътя. Някои ги прескачат, други заобикалят, някого могат да спънат и да го върнат няколко крачки назад, а друг ще събере тези камъни и ще изгради с тях замъка на своите мечти.  :)
Е-е, кой каза, че заточената в овен Венера не е романтична- разликата от Венера във везни е може би това, че овчата Венера мечтае да построи замък, а везняшката да я отведе принца на бял кон във замъка  :D
Навремето бях чела, че овните и везните имат еднаква цел и достигат по едно и също време до нея, но по различен начин и дават за пример как върви по пътя един овен, стига до басейн и скача в него, без да провери дали е пълен с вода, става, слага си лейкопласт на главата и продължава, докато везната стига до басейна, пуска бавно един крак, за да провери как е водата и ако е добре ще поплува малко, след което ще продължи по пътя  ;D

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #124 -: Април 18, 2014, 03:12:22 pm »
Е-е, кой каза, че заточената в овен Венера не е романтична- разликата от Венера във везни е може би това, че овчата Венера мечтае да построи замък, а везняшката да я отведе принца на бял кон във замъка  :D

А ако имаше и магаре, което да носи тежките камъни по пътя, преди да сме срещнали принца на белия кон, романтичната идилия щеше да е перфектна!  :043:

Само че за моята Венера така и не се намери подходящо магаре, а принцът е имагинерен блян.  ;D

akruks

• Hero Member
« Отговор #125 -: Април 18, 2014, 03:21:40 pm »
Изобщо не го проектирам, акрукс! Сещам се на първо време за поне три случая на татко-везнички, които са оставили семейството си в същото положение - и това е само на прима виста - близко обкръжение! Каквото съм написала, написала съм го и от личен опит, и от опита на другите хора около мен. Престани да приемаш всеки коментар лично, защото не ти е за първи път и да оплюваш нечии ценности и ментални възможности просто защото не са като твоите виждания. Не ми е много трудно да отговоря за мен си на въпроса защо ли го правиш.
Е-е, недей така де, аз пък познавам толкова мъже рак, които са изоставили по няколко жени и деца, а тези, които не са го направили не са верни на жените си, така че да не обобщаваме по единия слънчев знак!
Забележката ти към мен се отхвърля, защото е пак твое лично мнение за мен, което си изградила по грешна представа...
Върни се назад в коментарите и виж себе си ли съм включила и налагам ли мое виждане на някого, при положение, че нямам виждане   :57:
И кого съм оплюла, че ме обвиняваш, намери ми къде съм писала на някой "Ей, ти си такъв и онакъв!", макар че имам пълното основание на някои да им кажа в очите, че са лицемери, защото на лични ми се мазнят и благодарят, а открито си бършат краката с мен или в най-добрия случай ме подминават презрително, все едно съм въздух под налягане

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #126 -: Април 18, 2014, 03:27:46 pm »
Акрукс, гледай в твоя живот всичко да е наред - не търси от хора, които не са ти близки, признание и благодарност. В един момент и аз спрях да го правя и да обръщам внимание, сега поне в това отношение по-малко се товаря психически с негативни мисли и обиди.

Santi

• Hero Member
  • Публикации: 660
  • Nonsense
« Отговор #127 -: Април 18, 2014, 03:45:41 pm »
Не е ли никак невъзможно сидералната позиция на въпросната Венера във Везни да скапва цялостната представа за романтиката и отношението към противоположния пол, защото се сещам за човек, който със сигурност думата "романтика" е противоестествена, да не говоря за останалите проявления що се отснася до вкусове (начин на обличане, обноски и т.н) . Възможно е ако действа като малефик в тази карта (н.з час) да се проявява на по-ниско ниво или изобщо да показва никаква преработка(овладяност на енергията).

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #128 -: Април 18, 2014, 03:59:49 pm »
Санти, имаш предвид скорпи Венера, която минава във Везни по сидерал?

На мен пък ми се струва интересно следното - Венера в тропически Везни, където се счита за много силна, в сидералния Зодиак минава във възможно най-слаба позиция - в Дева, знак на дебилитация. Както съм казала, везнишка Венера "в чист вид" не познавам, моите случаи са по-особено аспектирани. Но като че ли при всички тези Венери (в женска карта) наблюдавам повтаряща се тенденция - твърде натрапчиви заявки /граничещи с абсолютния кич - в пряк и преносен смисъл/ за някои типично женски, венериански качества - виждала съм го и при Венера в съвпад със Слънце, Марс и Уран във Везни, и при Венера в съвпад с Марс и Плутон във Везни, и при Венера в съвпад с Луна и Плутон във Везни.

Santi

• Hero Member
  • Nonsense
« Отговор #129 -: Април 18, 2014, 04:07:52 pm »
Санти, имаш предвид скорпи Венера, която минава във Везни по сидерал?

Лили, имах впредвид точно когато минава сидерално в падение, като в конкретната карта Луната минава във Везни, заедно с Марс.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #130 -: Април 18, 2014, 04:11:48 pm »
И на мен тоя феномен ми се струва интересен - силната Венера става слаба (от Везни в Дева), слабите стават силни (от Овен в Риби и от Скорпион във Везни). Но и в двата случая - вече сме го обсъждали - независимо дали есенциалното достойнство е със знак плюс или знак минус, планетата е изявена.

Santi

• Hero Member
  • Nonsense
« Отговор #131 -: Април 18, 2014, 04:24:08 pm »
Да примем, че е изявена но в нечия карта прявява по скоро малефични влияния, още повече ако е свързана с малефик или е обградена от малефици, никак няма да е изненадваща липсата на финес и проявата на ниско ниво - безразборни сексуални контакти, избира партньори с нисък морал, вероятно има множество пороци, екстравагантност и прочие.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #132 -: Април 18, 2014, 04:28:20 pm »
Имам карта на такава жена в моята база - в западната карта има съвпад Венера, Марс, Плутон във Везни, а във ведическата има съвпад Венера, Марс, Раху в Дева - жената /неомъжена, на моята възраст/ е дългогодишна любовница на женен мъж, поддържа тази връзка в продължение на 10 години. Но в тия отношения и материалният му статус играе голяма роля.
« Последна редакция: Април 18, 2014, 04:30:06 pm от Lilla »

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #133 -: Април 18, 2014, 06:31:42 pm »
Ами ако Венера е в 25* на знака ,къде преминава ?!? 
Няма такива филми като преминава ,заминава Венера -откъде и за къде,от гара Подуяне за Сточна гара ли ?!?
Има "защо " така е поставена Венера в натала "към" Слънце ;"компенсация"-Луна.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

The_One

• Hero Member
  • Публикации: 1678
« Отговор #134 -: Април 18, 2014, 06:33:10 pm »
При мен Луната и Венерата са в Овен. По сидерал заедно с Юпитер преминават в Риби. Венера и Луна обаче попадат в Ревати, а Юпитер в следващата накшатра. Според западната система двете планети са в трети дом, Юпитер е на К4, а според индийската - двете са в 4 дом, Юпитер е на К5.

Макар че почти нямам понятие от индийска астрология мисля, че няма противоречие. Според западната система Луната е в дом, в който е силна, тя подхранва и Венера. Нищо, че са в мъжки знак и то несвойствен за Венера. В индийската астрология по-детайлно се разглеждат местоположението, управителите и производните домове. И пак се стига до същите изводи. Може би там не се отдава толкова голямо значение на знака, а се акцентира на това как е поставена планетата.

За себе си мога да кажа, че вероятно заради този стелиум винаги е имало кой да ми подаде ръка, оказвала съм се в точния момент с точните хора. Но вярвам, че това се дължи на моя подход. Аз тръгвам към всеки с презумпцията, че е добър докато не ми покаже обратното. Дребнотемия, разни нищожни битки и връщане на това и онова не ме вълнуват. Аз излизам само на война и обикновено ми е нужен трофей. Все пак имам достатъчно земя. Като реша наказвам експедитивно по ред на номерата с думи. 5 минути по-късно субектите на наказанията не съществуват за мен - аз съм се разпоредила и толкова  ;D
Не съм срещала човек, който да иска умишлено да ми навреди или да го е направил.

Та..тези, които имат, имат не щото им пада и те само стоят да ги удря по главата, а защото го заслужават, защо не са родени вредители.
Това, което не ме убива...ще се моли да ме е убило, когато е имало възможност.