Да си довърша мисълта .... 666 е писала в същата посока - когато дадена планета е в или е управител на даден дом, то този дом си е свикнал с нея, има го по дефолт. Със сигурност тези, които си имат нещо сатурново по 5 дом, няма да са същите като тези със Стрелец/Юпитер. Преди време опитах да направя с акрукс такава дискусия по повод нейния транзитиращ Сатурн през 5, като той е и У5 - ами при това положение (както е било и при Делфин) този транзитиращ Сатурн си е на "мястото" в този натал, чувства се удобно и бих казала, че сигурно носи благинки. Сега се сещам и друго - и акрукс и делфин са със Сатурн У5 и двете са родили при неговия транзит - ами защо по време на този транзит не се бяха влюбили силно, безнадеждно, дълбоко, не са изпитвали онези плутоновски истории, ами вместо това са придобили статут - брак и дете? Та, мисълта ми е, че това си е по-особено положение - когато дадена планета транзитира през дома, който управлява. Естествено, при тежкарите това няма как да се случи, ама .... това е положението
При мен Сатурн управлява 7 дом - сега проверих - на първото влизане разделяне с дългогодишна връзка, започната при транзита му през 5 дом. После много нови запознанства и то предимно по чужбина (Сатурн по натал е в 9 дом), и в последната третина на дома, при минаването му над Луната (където е трябвало уж да съм много депресирана) се запознавам с човека, с когото съм сега (той е по-възрастен) и връзката продължава около 4-5 години.
Сега като влезе в 6 дом, ще ви кажа дали има разлика в настроението ми, защото нямам особени спомени от положението преди 30г - но то пък какво да му е на човек на 20г - то светът е пред него, та дори и със транзитен Сатурн в 5 дом
.