Нали търсим спецификата ,спор няма ,че всичко що е Огън ,дава индикации за висок дух,огромна вяра в себе си,гордост и безкрайна сила ?1?
-Луна в Овен и Стрелец-скачат преди да се огледат,не им липсва решителност,реагират с пряко действие ,като его
-5- ти дом ,акцент върху него,хората искат по някакъв начин да са значими- ,не просто "Аз съм " (1-ви дом),упражнявайки творческата си сила,за да се проецират навън
-Слънце,енергията ,която подхранва усещането ни за цел,поставено на ъгъл ,кардинален знак се изразява чрез действие ,идентифицирайки егото си
-Сатурн /10-ти дом ,изявени особено при твърди аспекти ,къде компенсираме с амбиция за да сме видими най-горе на почетната стълбичка,потвърждавайки егото си пред /и другите
-стелиум-концентрация на енергия,дефицираща като его тип
Его-действие-наранено/ограничено,като компенсация -състезателна проява.
В огнените домове всичко действа,извършва някаква дейност ,но не е задължително тя да е състезателна-един стелиум в Стрелец в 1-ви дом ,с Юпитер в Телец и Марс в Риби ,едва ли би участвал във всяка надпревара ,докато силен 8-ми дом с управител в аспект със Сатурн /Марс и към /в огнен знак ,със Слънце/Луна кардинални и /или огнени няма да чака да го включат в "Големите надежди "