Автор Тема: Авантюризъм  (Прочетена 18680 пъти)

Happy58

• Гост
Re: Авантюризъм
« Отговор #45 -: Април 18, 2014, 01:27:19 pm »
На нея и име й беше излязло, и на неподходящи хора е попадала, имаше силно изразен афинитет към неподходящи компании. Е, за нея вероятно са били подходящи. Беше бунтарка по характер, някак ми е трудно да го свържа с двете светила в Телец. Но определено си е родена с късмет - успява да постигне повече с по-малко зор. Разбира се, всичко си има "цена", тя си знае какво й е коствало всичко това.

Аз понеже още уча и се опитвам да следвам това, което пише по книгите, забелязвам няколко графични модела в картата на тази дама.

Първо е правоъгълника (е, малко широк орбис, но за голяма фигура е почти позволено) - каквито и да ги върши, накрая ще излиза от батака, късмета е с нея.
после имаме един голям огнен тригон - едва ли може да си седи на д...то :) - то отвътре я човърка все да ги върши някакви
послу йод - на база 7+9 дом, чрез трудни преживявания трябва да си стигне до луната в Телец във 2 дом - то измъкване така или иначе няма от това

и последното, което не съм сигурна, дали е вярно - Меркурий и Луната са в някакъв аспект уж (дали това е широкия съвпад?) и двете заедно правят опозиция към Уран в 7/8 дом и зеидно с това тао-квадрат към Сатурн в 5 дом - това със сигурност създава някакво напрежение, което тя се опитва да компенсира чрез приятелските събирания на 11 дом във Водолей.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #46 -: Април 18, 2014, 01:33:41 pm »
Няма да се учудя, ако в приключенията й винаги има сексуален мотив, търсене на мъжко внимание.

Абсолютно е така, поведението й е доста предизвикателно и екстравагантно. С лекота завързва нови запознанства, привлича внимание, но не винаги в положителен смисъл - доста хора не приемат и осъждат поведението й, намират го за скандално. От друга страна с това поведение печели и доста фенове, никога не е оставала сама и без приятели. Друг е въпросът за "качеството" на нейните приятелства, това вече съм го коментирала. Има една силно изразена безразборност при нея.

Обаче какво нещо е животът.  :017:

С майка й си допадахме и се разбирахме много повече, отколкото с моята собствена - интелигентна и спокойна жена, грижовна майка, филолог и преподавател, навремето се увличаше по есперанто, напоследък чете и се интересува от езотерика. Дъщеря й - върла купонджийка и материалист, никакви интереси в хуманитарната сфера, да не говорим за мистика.

Такава дъщеря би била най-перфектното допълнение за моята майка, в някои отношения доста си приличаха. Но понякога се случва родителите и децата да са коренно противоположни - и по характер, и като начин на мислене, ценностна система в живота. Навремето, дъщерята вече беше заминала в чужбина, от време на време ходех на гости при нейната майка - стояхме и говорехме с часове, не исках да си тръгвам и да се прибирам вкъщи при моята.

« Последна редакция: Април 18, 2014, 02:04:11 pm от Lilla »
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #47 -: Април 18, 2014, 02:26:23 pm »
Овен на АС ми се връзва наистина, но Козирог на МС никак не се вмества в картинката.  :017:

Специалността, която е завършила, е "туризъм" - няма висше, нейното е специализирано. Работата й е свързана с пътувания и туристически дестинации. Никога не се е стремяла към академично образование, към по-високи степени.

А иначе Сатурн в 5 дом и в твърд аспект към Луната дава доста добра представа за нейното отношение към децата и майчинството - неприемане на тази женска роля. Животът е непрекъснато забавление, а децата и отговорностите пречат.

Тази карта наистина ми е дилема - за АС се колебая, но за знака на МС съм сигурна. Иначе тя много повече прилича на баща си, издирих неговата дата на раждане и се оказа, че той е със съвпад Слънце, Раху и Нептун в трета декада на Дева. От бащата е наследила аспекта Луна/Меркурий, от майката - аспекта между Венера, Марс и Плутон.

Но сега се замислям дали всъщност нейното е авантюризъм или опортюнизъм, дали правилно съм го дефинирала?
Според мен има и от двете качества и благодарение на сполучливото им съчетаване (и голяма доза късмет) е успяла да дръпне рязко напред в живота, да излезе от блатото, в което се намираше.

« Последна редакция: Април 18, 2014, 02:56:00 pm от Lilla »

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #48 -: Април 18, 2014, 03:10:51 pm »
Благодаря ти много за изчерпателната информация и задълбочения анализ, Лили! Много ми помагаш да уча.

Аз бих казала, че опортюнизъм и егоизъм определено се чувства. Това за децата си го помислих на ум.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #49 -: Април 18, 2014, 03:19:33 pm »
То не е кой знае какъв анализ, Мира. Просто описвам вижданията и впечатленията си за тази жена, все пак я познавам доста добре. Но може би недостатъчно добре, навремето имах силно изразена склонност да идеализирам най-близките си приятелки.

А изгряващият знак в западната карта остава на кантар - между Риби и Овен най-вероятно. На МС по ми се връзва да е Стрелец, на ІС - Близнаци. Иначе ако на АС изгрява Уттара Бхадра, то в основната ведическа карта промяна няма - тази накшатра обхваща два съседни знака в тропическия Зодиак, Риби и Овен. С Ревати на АС (в средата на Овен) не съм склонна да я свържа. Евентуално Пурва Бхадра (в средата на Риби), но тогава и домификацията се променя, изместват се планетите в джйотиш картата, Лагна минава във Водолей. Пурва Бхадра понякога дава и конфликтност, пороци, а също човек "с две лица" - зависи от нивото на натива, но може да бъде подходяща и за окултна дейност, духовни практики.

Сега чета описанието на двете съседни накшатри - Пурва Бхадра и Уттара Бхадра, като че ли повече ми прилича на първата, а това би предположило по-ранен час на раждане, АС със сигурност ще трябва да е в тропически Риби. Но пък при малко по-ранно раждане (около 2 през нощта) не ми се връзва Сатурн да е в 6 дом.

---
Обаче знаете ли какво се оказа? Сега погледнах тази карта в Джаганатха Хора и Кету преминава от 2 дом в първи, заедно с Венера и Марс. Това обяснява силното й въздействие върху противоположния пол, както и много други нейни изпълнения (без да навлизам в подробности). Кету се пада точно на границата между два знака и две накшатри - мислех, че е в Ашвини, а се оказа в последния градус на Ревати, в една накшатра с Венера и Марс! Казват, че силна есенциално Венера в съвпад или един знак с Кету понякога дава някакъв талант - дори ако не е свързано с изкуството, музиката, това може да бъде и друг тип талант - умение с лекота да омайва и съблазнява.

« Последна редакция: Април 18, 2014, 06:55:25 pm от Lilla »

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #50 -: Април 18, 2014, 06:49:08 pm »
А защо решихте ,че това е "авантюристична " карта ?!?

Това е "суха" карта " ,дамата е "жадна" за емоции ,които не е получила или е трудно да ги изживява,причините може да са от "мама,татко и аз до само Аз ".Дефицитът в картата е правя бунтовничка или просто прави напук ,за да й се обръща вниманието ,за което е гладна .Това че ,пътува ,се среща , прави секс ,там някъде -никъде ...и  всичко това й носи  удоволствие е супер -значи си следва хороскопа.Земя с Огън,това е най-продуктивната комбинация ,печелившия билет за щастие .Може би само това ,че тези хора в очите на другите са леко груби и безчувствени,а всъщност те вървят по своя път,посрещайки предизвикателствата ,които им предоставя живота. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #51 -: Април 18, 2014, 06:58:49 pm »
За Асцендента още се съмняваме...

Но дамата е и бунтар, и прави напук, и е жадна за внимание - така е.  :)

Умее да рискува, умее да се възползва от всяка една възможност, има и изразен опортюнизъм.

Емоционална, ексцентрична, но острани изглежда някак "безчувствена" (но не "суха") - по-скоро лишена от сантименти.
« Последна редакция: Април 18, 2014, 07:02:01 pm от Lilla »

Рени

• Hero Member
« Отговор #52 -: Април 18, 2014, 07:01:47 pm »
Не съм гледала АСЦ,защото разбрах,че няма точен час. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #53 -: Април 18, 2014, 07:03:15 pm »
Не съм гледала АСЦ,защото разбрах,че няма точен час. :)

Ректифициран по дирекции и ключови събития, но винаги има зрънце съмнение, все пак не става въпрос за 15-20 минути отклонение.

Рени

• Hero Member
« Отговор #54 -: Април 18, 2014, 07:11:47 pm »
Лили,ако няма час на раждане ,не търся такъв ,а гледам какво "има ",за мен няма значение това . :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #55 -: Април 18, 2014, 07:16:39 pm »
За мен е важен и часът предвид домификацията, особено от гледна точка на ведическата система - там се работи прецизно и всяко отклонение дава съществена разлика в тълкуването.

В случая има 4-часов интервал, в рамките на който може да се правят предположения. При напълно липсващ час (ориентировъчен интервал) не правя ректификации.

Сега гледам транзитите - има активност по оста Дева/Риби, когато среща първия съпруг и когато сключват грждански брак. В началото на септември 1997 е запознанството - транзитният СЛВ е в 19 гр. Дева. Сватбата беше някъде около средата на април 1998, не по-късно - Лунните възли все още са по оста Дева/Риби, тарнзитният Юпитер е в 15 гр. Риби.  По това време и транзитният Сатурн преминава през Венера и Марс в хороскопа й.

« Последна редакция: Април 18, 2014, 07:28:45 pm от Lilla »

Рени

• Hero Member
« Отговор #56 -: Април 18, 2014, 08:17:08 pm »
Да,затова аз казах ,че за мен е без значение часът,за разлика от ведическата. :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #57 -: Април 19, 2014, 11:25:22 am »
Сега пак се упражних с ректификацията и по индийската ми излиза на границата между две накшатри - Пурва Бхадра и Уттара Бхадра. Като чета описанията, с втората няма много общо - клоня към час не по-късно от 2.23, с този час излизат и по-важните събития по дирекции на сл. дъга.

В сравнение с Уттара, Пурва Бхадра притежава по-огнен и страстен темперамент, утари-те винаги са с по-префинени характеристики. За Уттара Бхадра е характерна по-духовна ориентация, желание да помага безкористно. Докато Пурва Бхадра на по-ниско ниво на съзнание дава и пороци (виждала съм акцент върху тази накшатра при алкохолички, Лагнеш /Венера/ в П.Бх. - в карта на проституираща жена), нативът може да бъде въвлечен в неподходяща среда или самият той на някой етап от живота си да бъде възприеман като "аутсайдър". Тази накшатра има по-буен темперамент, дава страст, авантюризъм, особено в любовта, дава известна склонност към кавги и свади - наблюдавала съм го при родените с Луна в тези градуси на тропически Риби. Най-добрият начин за тях да "облагородят" тази енергия е да се занимават с йога, бойни изкусва или духовни практики, при тях има една по-конфликтна нагласа спрямо обкръжението. При моята приятелка тази енергия беше доста изразена - в групата ни в колежа тя все беше срещу останалите, все вървеше наопаки.
За тази накшатра индийците казват, е дава двойнственост - според някои тя може да бъде интерпретирана и като двуличие. Между другото, имаше и такъв момент при нея. Прави ти се на пръв приятел и изведнъж се обръща на 180 градуса и забравя, че съществуваш. Когато беше заминала в Германия, през първите година-две още изпитваше носталгия по държавата и приятелите, на третата година вече идваше и си виреше носа, гледаше ни отвисоко и се правеше, че говори развален български. Майка й живееше в нашия блок, един от съседните входове. Идваше за по 3-4 седмици на гости при нея и не се сещаше да ми се обади да се видим, а като се обаждах аз, все беше "заета". Веднъж много ме учуди - дойде в България, не се обади и случайно я срещам пред блока. Много се изненадах, искрено й се зарадвах, но през първите няколко секунди улових в погледа й страшен студ и неприязън, след броени секунди успя да се контролира и ми се усмихна изнасилено, пита ме защо не се обаждам... (?) Точно такова двуличие може да се очаква от Пурва Бхадра - мислиш, че добре познаваш тоя човек, а се оказва, че изобщо не си го познавал. Особено в съчетане с Луна в Бхарани - и там има такъв момент в приятелствата - приятели са ти, докато са в нужда или вървите в един коловоз, после малко да надигнат глава и да си вдигнат стандарта, вече не си "достоен" за приятел.

ПП. Долу прилагам и ведическите карти - раши и навамша. Струва ми се, че силен 7 дом в Д9 отговаря на живота и връзките й, в раши има акцент върху знака на Лагна и Раху в 7 дом.

« Последна редакция: Април 19, 2014, 11:39:06 am от Lilla »

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #58 -: Април 19, 2014, 12:01:39 pm »
Такива тънки разлики между накшатрите не знам, не мога да съм полезна. Звучи логично това, което пишеш. Втората Бхадрапада е сатурнова накшатра - тя би трябвало да е по-консервативна.
В навамша пасва у10 Марс да е екзалтиран в 7-ми и да е заедно със Слънце, т. к. чрез партньорите е повишила социалния си статус, партньорите са от сой по тукашни разбирания. У7 в 6-ти е комбинация за конфликти във връзките.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #59 -: Април 19, 2014, 12:07:06 pm »
Тя и много рано навлиза във "възрастния" живот - от 13-14-годишна. На около 15 вече съжителства с мъж на семейни начала. Има две несполучливи бременности - първата в пубертета (спонтанен аборт, ако не послъгва), а втората - с първия съпруг (не успява да го износи и се налага да отстранят плода, вече мъртъв в утробата). Доколкото знам, още няма дете, а и никога не се е стремяла към майчинство. Ако все пак съм успяла правилно да налучкам часа, в Д7 (саптамша) има Раху и Кету по оста 1/7 дом, в 5 дом от Лагна (първо дете) се пада Сатурн, а в 7ми (второ дете) - Кету, третото трябва да е по Марс/Венера в Козирог.

Ако правилно съм налучкала часа, Слънцето и Раху на баща й се падат на нейния ДС в западната карта. За него ми е споменавала, че е скандален и егоцентричен тип.
« Последна редакция: Април 19, 2014, 12:09:45 pm от Lilla »