Сънувах изгубени ключове - от жилището, в което сега живея. Дали има някакво по-специално значение?
Сънят беше интересен. Сънувах, че се намирам в училището, в което някога съм учила. Но осъзнавам, че вече съм отдавна завършила. Влизам в една класна стая и се озовавам в час по немски. Спомням си, че седях на един чин с непознато момиче, помагах по немски. След това учителката забеляза, че не съм от тази групичка и се наложи да напусна стаята. Но в бързината си оставих чантата, в която бяха ключовете от апартамента.
Прибрах се у нас и в жилището ме посрещна покойната ми майка, тя ми отвори вратата. Беше спокойна, за нещо рутинно си говорехме. После се сетих, че нямам ключове и за мен беше много важно да ги открия. Сънувах и други картини - вървях пеша през някакъв град, беше пълно с хора, нещо свързано с предстоящите избори. Много исках да намеря "вратата" към другия сън - с апартамента, ключовете и училището.
По едно време отново се озовах в училището, но не можех да открия в коя класна стая съм била, а часът вече беше свършил, имаше други ученици. Чантата с ключовете беше изчезнала, чувствах се дезориентирана.
Това, което ми направи впечатление в съня, е че в жилището, където се срещнах с майка си, имаше видими признаци на разпад и разложение. По стените имаше огромни влажни петна с мухъл.
Сънувах също така, че вървя по непознати улици в непознат град, минавам покрай някакви блокове и търся в кой от тях да вляза - къде е моят дом. Но все не можех да разпозная в кой блок живея. Стори ми се, че вече бях намерила ключовете, оставаше тия ключове да напаснат и да отключат вратата на жилището, което търсех, но не успявах да го разпозная.