Един интересен случай. Аз постоянно четях Блаватска, дори я възприех като мой учител. Като преминаха тези транзити, аз вече спрях да я чета започнах да събирам текстове от философията на Адвайта. Тогава излезе Йога Васищха на български. Купих си я по интуиция, още преди да приключа с кришнарите, просто защото тази книга е диалог между Рама, който е бог Кришна, и неговия гуру Васищха. Дори не знаех,че това е философията, която после щях да приема. Тогава ми се стори много трудна за четене книга. И я оставих настрана. Един ден реших да се захвана сериозно да вникна в текста. Всъщност, разбрах, че това е същата философия, за която научих от Блаватска. Просто времето не е било тогава, но не случайно съм купил предварително книгата. Тя ми стана любимата книга. А гуру Васищха ,имах чувството,че е моя дълго чакан гуру.
След това, в интернет търсех някаква друга книга на Блаватска и случайно попаднах на един форум, където една жена казва,че е преродената Блаватска! Хаха. Какъв късмет,да се запозная със самата Елена Блаватска. Тя е сравнително известна в социалните мрежи и форуми, казва се Марушка Люцканова, можете да я намерите във фейсбук. И аз я потърсих там. Намерих я и първо я питах наистина ли е преродената Блаватска и откъде знае. Тя ми каза,да, тя е била Блаватска, дори прилича на нея в лицето. Каза ми,че самия Йехова й говори и й казал,че била Блаватска преди, а тя не му вярвала и сега пак е изпратена на земята да му служи. Тя ми даде да прочета нейните записки с Йехова. Прочетох ги и Йеховабй казваше,че те -неговото семейство, живеят на друга планета в друга галактика....разбрах,че са извънземни и й казах. Тя продължи да обожава Йехова. Може да е обсебена от извънземни. И тогава спрях да контактувам с нея. Това е прочутата Елена Блаватска. Хаха. Ако е Йехова, защо ще живее на планета и ще има роднини?