Автор Тема: Какво в картата прави страданието двигател?  (Прочетена 32811 пъти)

greg07

• Hero Member
  • Публикации: 1444
Re: Какво в картата прави страданието двигател?
« Отговор #60 -: Ноември 03, 2014, 01:21:48 am »
Историята започна на 20 януари 2013 г. Приключваше и започваше още 3-4 пъти. Последният край, който смятах за окончателен, беше през ноември миналата година. Качвам картата си с транзити от деня, когато всичко уж свърши. През 2014 г. имаше някакви опити за продължения, на които устоявах. До септември. Тогава...всичко се случи толкова естествено и неусетно. И приключи на 22 октомври. Затъмненията ми се отразиха като по учебник.
По прогресии имам Венера опозиция Плутон. Миналата година пр. Луна беше в Риби, вече е в Овен. Аз..не съм вярвала, че съществува такава болка. Мислех, че е само по филмите. Искам да спре, но не знам как.

П.П. Деня от картата е момента, когато се примирих. Тогава съвсем съзнателно взех решение, че повече няма да опитвам, няма да правя нищо, няма да поемам никаква инициатива и ако има нещо да се случва - то ще стане без моето упорство.

ние с тебе имаме един и същ много кофти квадрат в натала , Нептун квадрат Венера , на такива хора като нас е много трудно да видят реалността за човека до нас , пази се от разочарования в любовта. Преди време в един учебник по астрология четох , че сме били хора , които сме били доста надарени със знания в предишни животи,но не сме ги прилагали и това е един вид карма....

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #61 -: Ноември 03, 2014, 08:49:01 am »
Greg07, защо според теб Венера квадрат Нептун е кофти аспект ?  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Happy58

• Гост
« Отговор #62 -: Ноември 03, 2014, 09:31:22 am »

По прогресии имам Венера опозиция Плутон. Миналата година пр. Луна беше в Риби, вече е в Овен. Аз..не съм вярвала, че съществува такава болка. Мислех, че е само по филмите. Искам да спре, но не знам как.

При Плутон винаги има болка - то това му е предназначението :) "Животът не е санаториум, а училище" :).
Ще отмине, дъ уан, и тогава вече ще имаш нов поглед върху взаимоотношенията. Кога се разпада аспекта? То всъщност, в прогресивната карта ли е тази опозиция или има връзка с натала?

The_One

• Hero Member
  • Публикации: 1678
« Отговор #63 -: Ноември 03, 2014, 10:52:47 am »
 По прогресии имам пр. Венера опозиция нат. Плутон. По транзити Плутон няколко пъти прави квадрат с нат. Венера. В следващите два месеца аспектът пак ще стане точен. В същото време и тр. Уран минава върху нат. Венера.
Тези аспекти се разпадат през май. Обаче продължават към нат. Луна.
Това, което не ме убива...ще се моли да ме е убило, когато е имало възможност.

Happy58

• Гост
« Отговор #64 -: Ноември 03, 2014, 11:32:07 am »
По прогресии имам пр. Венера опозиция нат. Плутон. По транзити Плутон няколко пъти прави квадрат с нат. Венера. В следващите два месеца аспектът пак ще стане точен. В същото време и тр. Уран минава върху нат. Венера.
Тези аспекти се разпадат през май. Обаче продължават към нат. Луна.

Сериозна работа и ... красноречива :). Освен да се въоръжиш с търпение и да си разсъждаваш, какво точно във Венерка трябва да трансформираш, друго не ти остава :). Като мине последния транзит, ще ти олекне малко, но като навлезе в Луната, ще те избива пак на емоция - имаш да вършиш сериозно чистене явно.
При мен в момента Плутон излезе от точната квадратура с Меркурий - бих казала, че се почувствах по-леко, напрежението/обладаването/обсебването вече не е осезаемо (дори май вече го няма). Но пък още съм в питанки, какъв ще да е резултата, но то това е нормално - нали се разбира по-късно.

В крайна сметка, остави се на енергиите, които вървят .... прочети си Боговете на промяната, книжката на Трейси Маркс, Стивън Аройо ...

Happy58

• Гост
« Отговор #65 -: Ноември 03, 2014, 11:39:59 am »
Дъ уан, сега върнах моята карта по време на квадратурата на тр Плутон с нат Венера - няма нищо общо с лИбов-та :). Всичко е било по натално положение и управление на Венера. Верно, че интимните отношения тогава въобще не се получаваха, но по-силните преживявания бяха по дом и управление.
И наистина смисъла се разбира много по-късно, в годините.
« Последна редакция: Ноември 03, 2014, 11:47:05 am от Happy58 »

The_One

• Hero Member
« Отговор #66 -: Ноември 03, 2014, 11:57:33 am »
Венера управлява 5 и 10 дом, намира се в трети. Транзитът си минава съвсем буквално явно. Скоро и ЮЛВ минава през Венерата ми. Подложена е на масирана атака. Ами...нямам желание да се боря със случващото се и да инициирам обрат. Не знам това ли е идеята на транзита, но се примирих. Явно не му е времето за любов.

Рени

• Hero Member
« Отговор #67 -: Ноември 03, 2014, 12:02:49 pm »
Ето сега стана интересно !  ;)

Happy, при теб темата би звучала така може би : " Какво в картата прави търпението двигател ? " , а може би така четеш емоциите на The_One :" Действайки извън картата си, дали ще страдам?"  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Happy58

• Гост
« Отговор #68 -: Ноември 03, 2014, 12:05:48 pm »
Сега съобразявам, че Венера е диспозитор и на Слънцето ми :) ... дома, който то управлява, също беше намесен - даже това беше основното ми занимание, но не се получи. И наистина тогава определях времето като депресия. 1-2 години след това започнах да казвам, че ако трябва да избирам: да премина още веднъж оттам или да си прекарам някъде на остров с 1-2 милиона в банка :), бих предпочела да премина още веднъж през "депресията" - даже сама се учудвах на себе си за избора .. но може би това е силата и убедеността, която човек получава след транзита на Плутон. Само споделям като опит. :)

Happy58

• Гост
« Отговор #69 -: Ноември 03, 2014, 12:08:36 pm »
Ето сега стана интересно !  ;)

Happy, при теб темата би звучала така може би : " Какво в картата прави търпението двигател ? " , а може би така четеш емоциите на The_One :" Действайки извън картата си, дали ще страдам?"  :)

Рени, за мен темата въобще не ми звучи никак и затова участвам с много конкретни постове - кое къде се намира, какво да се прочете .... абе, все давам акъл и споделям :) Всичко, което сте изписали, ми е много неясно ... дали пък това не е квадрата на тр Плутон към Меркурий :)

Първо бях написала пост със съдържанието: Какво точно търсим/обсъждаме? Но после го изтрих :) Няма я конкретиката и аз съм като "пате в кълчища" :)

greg07

• Hero Member
« Отговор #70 -: Ноември 03, 2014, 03:47:50 pm »
Greg07, защо според теб Венера квадрат Нептун е кофти аспект ?  :)

нали ти обясних защо не е много хубав аспект, пречи ти да имаш ясна представа за партньорствата като такива и създава трудности за хармонична връзка, този аспект дава винаги търсене на една невъзможна , божествена любов. Аз ги имам същия.

Рени

• Hero Member
« Отговор #71 -: Ноември 03, 2014, 04:11:07 pm »
Грег, аз попитах лично теб, а не справочниците по астрология, защото има значение Венера квадрат Нептун в мъжка карта и такъв в женска, има значение дали Слънцето е във Везни или в Риби, има значение дали Сатурн е по оста 1/7-ми или 5/11-ти, има значение дали натива със същия аспект живее в центъра на Пазарджик или в планинско селище във френските Алпи ?!?  :)

greg07

• Hero Member
« Отговор #72 -: Ноември 03, 2014, 04:24:17 pm »
Грег, аз попитах лично теб, а не справочниците по астрология, защото има значение Венера квадрат Нептун в мъжка карта и такъв в женска, има значение дали Слънцето е във Везни или в Риби, има значение дали Сатурн е по оста 1/7-ми или 5/11-ти, има значение дали натива със същия аспект живее в центъра на Пазарджик или в планинско селище във френските Алпи ?!?  :)

при мен Венера е управител 5 ти , Нептун е управител 10 ти , но е на десцедента, което е много лошо , аз съм класически случай на това , което писах. Когато Плутон мина през Нептуна , дори ми се случи и опит за сексуално посегателство , беше ми се случвало и като дете и после когато бях на 25 години .... ужас беше. Сатурн е управител 8 ми но се намира в 6 ти натален.

The_One

• Hero Member
« Отговор #73 -: Ноември 03, 2014, 08:57:26 pm »
Венера-Нептун е интересен аспект. Рени е права, че не се изчерпва само с посочената в книгите грешна представа за партньора и склонността към идеализиране. В женска карта се проявява с адаптивност - умение да улавяш честотите на другия и да се настройваш на тях, да улавяш желанията му във въздуха. В мъжка карта често дава привличане към объркан човек, желание да спасяваш.

Венера-Нептун не винаги забелязва обстоятелствата в определена ситуация - например може да не чуе какво е казал другия, но отлично долавя какво му е емоционалното състояние в момента. Понякога чуждите емоции се бъркат със свои - това, ако Венера е водна или в картата има твърде много вода, допълваща аспекта Венера-Нептун.

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #74 -: Ноември 03, 2014, 09:09:44 pm »
Не съм убеден, че мястото на тия мисли е тук, но темата ги предизвика.

Мисля си… Всеки има няколко думи, които описват любовта за него. Когато срещнем някого, който нацели няколко от тях, става страшно нещо — започваме да мислим, че това е по-особен човек, различен, че ни усеща какви сме, дори че е сродна душа, разни такива неща. Да речем: страст, разбиране, отдаденост. Виждаме демонстрация на страст, усещаме разбирането и като в позната песен, на която сме чули първите тонове, започваме да очакваме и останалото да се появи. Това са онези очаквания, от които трябва да се изплъзнем. Другите са преодолими. И така, две-три от думите ни съвпадат, започнали сме да вярваме, че и последната е същата. Ако е, прекрасно, няма за какво повече да говорим. Когато не е, сякаш сме били измамени, макар сами да сме се вкарали в заблуда. Най-ироничното е, че пренебрегваме очевидностите, че ни се струват временни, маловажни, неща, които голямата ни любов ще промени… оказва се, няма. Единият търси разтапяне в другия, той пък — лекота и свобода. Мисля си, че някак е възможно различните думи да зазвучат заедно, като песен, но може би само някои могат. Не знам. В крайна сметка, затова сме вперили поглед в планети, знаци… да дадат някаква насока.

Извинявайте за отклонението, просто днес цял ден това ми се върти в главата.