Автор Тема: Краят и началото  (Прочетена 40320 пъти)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: Re: Събития и транзити
« Отговор #90 -: Януари 18, 2015, 06:21:18 pm »
Благодаря, Emma, за споделеното- направи ми впечатление начинът ти на изразяване, затова попитах. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #91 -: Януари 18, 2015, 06:36:02 pm »
Предния ден преди да се нажежи тази тема, гледах по телевизията психоложка,която обяснява,че  в концлагерите сред затворниците почти нямало самоубийци. Депресията е "настинката" на психическите заболявания. Съгласна съм ,че неизразеният слънчев принцип би имал пръст в подобни наклонности. Мисля, че това не възниква за пръв път само в един, в този живот.  Недобре изразеният марс също може да бъде причина.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #92 -: Януари 18, 2015, 06:40:03 pm »
Предния ден преди да се нажежи тази тема, гледах по телевизията психоложка,която обяснява,че  в концлагерите сред затворниците почти нямало самоубийци.

Да, интересно, на какво ли се дължи? Може би защото в критични и животозастрашаващи условия се включват всички инстинкти за оцеляване?  Нашите баби и прабаби са имали къде по-труден живот и не са се изпотръшкали с депресивни диагнози.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Рени

• Hero Member
« Отговор #93 -: Януари 18, 2015, 06:42:02 pm »
Предния ден преди да се нажежи тази тема, гледах по телевизията психоложка,която обяснява,че  в концлагерите сред затворниците почти нямало самоубийци. Депресията е "настинката" на психическите заболявания. Съгласна съм ,че неизразеният слънчев принцип би имал пръст в подобни наклонности. Мисля, че това не възниква за пръв път само в един, в този живот.  Недобре изразеният марс също може да бъде причина.

Enigma, хората, които имат истински проблеми нямат време за депресия. А защо, според теб, тази психоложка твърди, че почти няма самоубийци в концлагерите ? Каква е мотивацията там ?  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #94 -: Януари 18, 2015, 06:43:49 pm »
В концлагерите хората се се чудели как да оцеляват, а не дали се чувстват щастливи. Различни са били приоритетите.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #95 -: Януари 18, 2015, 07:06:40 pm »
Предния ден преди да се нажежи тази тема, гледах по телевизията психоложка,която обяснява,че  в концлагерите сред затворниците почти нямало самоубийци.

В концлагерите са приемали по списък здрави хора, които да работят- когато някой "сдаде багажа" са го убивали на момента, не са го лекували, а лудите в лудниците са били разстреляни много преди да се появят концлагерите, затова не е имало самоубийци в този период, защото убийците са ги изпреварили...
Има филм за това, как избиват хитлеристите по заповед "от горе" психично болни и недъгави хора в специализираните домове и сценарият на филма не е измислена история, а част от истинската история на хитлеристка Германия

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #96 -: Януари 18, 2015, 07:22:35 pm »
Стреличка, дори и да сметнем луната и сатурн в картата на Бейбиблу за съвпад, то със слънцето е секстил

да ама плутон й опозиционира слънцето,а той+сатурн в напр.асп.носят подобна депресивна нагласа,натално,а когато е съчетано и с тежки асп.по прогностика,трудно виждат светлото бъдеще, а луната е обградена от малефици

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #97 -: Януари 18, 2015, 07:49:01 pm »

Уточнение — сред оцелелите от концлагерите, или сред затворниците изобщо? Помня филм, в който един оцелял разказваше спомени. Казваше, че когато вѝдели някой да пуши две цигари, изобщо повече от нормалното, знаели, че ще се хвърли на електрическата ограда. Иначе сте прави, там приоритет е оцеляването, но и депресии има.
« Последна редакция: Януари 18, 2015, 08:56:15 pm от Reptil »

nerealna

• Hero Member
  • Публикации: 592
« Отговор #98 -: Януари 18, 2015, 07:50:44 pm »
когато човек осъзнае смъртта, тогава се вкопчва в живота.
ако кажете на един потенциален самоубиец, че е неизлечимо болен,  желанието му да умира ше се изпари. самоубийците обичат да правят напук ::)

в концлагерите затворниците са имали надеждата, че ще се освободят и това ги е крепяло.
бях чела за един евреин оцелял в концлагер, не помня как се казваше. когато е бил вътре, си е поставил цел - да излезе и да напише книга за зверствата на хитлеристите, за да научи света за всичко ставало там. оцелял като по чудо и написал книгата. човек, който има цели, има и желание за живот.

п.с. самоубийството е акт на безпомощен гняв и агресия към близиките, към системата и цялото общество, което не е помогнало по никакъв начин.
в концлагерите не са се смоубивали, защото са мислели за близките си и са се надявали да оцелеят, да се срещнат отново и да им помогнат, ако е необходимо.
« Последна редакция: Януари 18, 2015, 08:01:18 pm от nerealna »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #99 -: Януари 18, 2015, 08:01:02 pm »
когато човек осъзнае смъртта, тогава се вкопчва в живота.
ако кажете на един потенциален самоубиец, че е неизлечимо болен,  желанието му да умира ше се изпари. самоубийците обичат да правят напук ::)

Мога да го потвърдя с пример от семейството. Майка ми, когато вече беше тежко болна и сякаш усещаше предстоящата си смърт /която се случи внезапно, никой не очакваше/, изведнъж започна неистово да се вкопчва в живота, веднъж дори извика "Не разбирате ли, че си отивам!? Искам още малко да си поживея!". Направих паралел с поведението й по времето, когато нито е била болна, нито чак толкова безнадеждна - тогава по време на тежки емоционални кризи беше на ръба на самоубийство, правила е и такива опити, но бяха показни.

enigma

• Hero Member
« Отговор #100 -: Януари 18, 2015, 08:06:45 pm »
Да, интересно, на какво ли се дължи? Може би защото в критични и животозастрашаващи условия се включват всички инстинкти за оцеляване?  Нашите баби и прабаби са имали къде по-труден живот и не са се изпотръшкали с депресивни диагнози.
Да, труден, чисто физически. Още не е бил открит Плутон, а казват, че когато някоя планета стане видима за човешкия телескоп, тогава започва да влияе на човечеството. Марс изразходва физически всичко. Неизразеният неизразходен марс с урбанизацията довежда до плутон и до психоанализата.
Мисля, че ние хората нямаме инстинкт за смърт, имаме инстинкт за живот. Понякога трябва да клекнем пред обстоятелствата за да намерим този неистов стремеж да бъдем, да се справим.  Прекрасно разбирам, че без плутон няма слънчев принцип.
Нашите баби е трябвало да оцеляват чисто физически и не само. Моите родители са ме наченали късно-възрастни са били, и са свидетели на войната, труден живот, оцеляване наистина. Сега въпреки всичката олелия , е по-лесно. Ние нямаме война, ние се глезим. Но сме вкарани в тази матрица-ставай рано, бачкай ,живей динамично, бъди марионетка, нямай време да се замислиш. ...Духовната криза върши останалото, за да сме депресивни.

nerealna

• Hero Member
  • Публикации: 592
« Отговор #101 -: Януари 18, 2015, 08:29:19 pm »
..Ние нямаме война, ние се глезим. Но сме вкарани в тази матрица-ставай рано, бачкай ,живей динамично, бъди марионетка, нямай време да се замислиш. ...Духовната криза върши останалото, за да сме депресивни.
вкарани сме и в едни стереотипи, предразсъдъци за това , що е щастие. да си щастлив по стандарта на масите означава да имаш "свястно" семейство- мъж, деца, образование, работа, дом, пари, всички да са здрави...и ако дори едно нещо от това не е изпълнено, минаваш в категорията "нещастник". именно това, че не отговаряш на всеобщите изисквания за реализиран и щастлив човек, както и на очакванията на родители и близки, причинява депресията.

enigma

• Hero Member
« Отговор #102 -: Януари 18, 2015, 08:55:34 pm »
Enigma, хората, които имат истински проблеми нямат време за депресия. А защо, според теб, тази психоложка твърди, че почти няма самоубийци в концлагерите ? Каква е мотивацията там ?  :)
Мотивацията е в нещо дето четох при Виктор Франкъл. Но не си спомням да не е било от форума тук. Ще го намеря и ще го цитирам.
Има една мисъл, писах я там в мъдростите на форума преди време, абсолютно я усещам и за мен е истината. Жертва  на холокоста е неин автор, издраскал го е на стената на килията си.
"Вярвам в слънцето дори когато не свети,
вярвам в любовта дори когато не е проявена,
вярвам в Бога дори когато мълчи."
Но това е след плутон, признавам.

Рени ,истинските проблеми са различни за всеки- Няма общовалидна истина, чуждата обувка не става на моя/твоя крак.

« Последна редакция: Януари 18, 2015, 09:07:22 pm от enigma »

Рени

• Hero Member
Re: Краят и началото
« Отговор #103 -: Януари 19, 2015, 12:45:33 am »
А защо в момента Марс отново е в съвпад с Нептун ? А защо същия този съвпад, сега е в квадрат със Сатурн в Стрелец ? А защо сега Юпитер е ретрограден ? А защо след 2 г. Марс/Нептун ще са в съвпад с ЮЛВ, Юпитер ще е секстил със Сатурн и всичко това пак с динамиката на Уран/Плутон, които отново ще са неприлично близо един до друг ?

Истинските проблеми са едни и същи за всички, но същите са истински само за някои и това няма нищо общо с философията за истината.

Каракуди, паламуди, червеноперки, им/ни предстоят две години и половина фоейрверки, но предимно от материал, отразяваш "Празникът на труда". На всеки 7 г. Сатурн редува по ред на номерата 3-те модалности, логично е сега, да подхване подвижният кръст, след като обработи неподвижния-ред ни е и ни се полага. Винаги когато Сатурн навлезе в даден знак, веднага неговото смразяващо действие се усеща, още преди да е направил точния аспект. Юпитер по същия начин на всеки 3 г.  пък разнообразява живота ни с позивни за "по-по-най ". И при двата транзита има тенденции за депресивни състояния, при първия заради прекалено малко, а при втория, заради прекалено много. От трите транссатурнови планети, Уран е този, който също на 7г.  забързва толкова екстремно ситуации в живота ни, че е нормално да "мръднеш" леко като тип защитна реакция. Нептун и Плутон по-бавно и по-фино бъркат, там където другите не стигат. всичко това съчетано и с бързите транзити/лунации и отразено, чрез прогресивната карта дават що- годе насока, къде може да се пропука психиката ни.При по-интровертните нативи, всичко това се случва на вътрешен план, едва доловимо при повечето хора и осъзнато на психично ниво при по-малък брой хора и обратно, при по-екстровертните типажи, динамиката на същите транзити се проявява във външен план като събития.Не може да се предвиди  с точност, кой как ще реагира на същите, но може да се предугади като тенденция, какво е значението на периода и последиците от това,което си позволи човек,сам да (с)върши.
Слънчевите Риби в периода може да разчитаме на Юпитер, сега докато е в ретрофаза,
Слънчевите Деви и Близнаци-на ретрофазите на Меркурий през годината (във въздушни знаци)
Слънчевите Стрелци, на Юпитер след месец април, тази година .
Така или иначе, ще трябва да преминем през "бурята", важното е как.:)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
Re: Краят и началото
« Отговор #104 -: Януари 19, 2015, 02:01:38 am »
това трябваше може би да напиша в темата за поличби, но точно когато цъкнах да слушам тази песен и видях новата тема за началото и края, та старт отново  :)
https://www.youtube.com/watch?v=JUrAUlKAPCc

Your ship still isn't sinking
And the stars are out the moon is full
Can we start again
And how hard am I thinking
 :72: