Здравейте.
Отскоро се уча на любовни хорари и имам следният въпрос: ако аз правя хорар и задавам въпрос "Х ще започне ли връзка с У"? по кои домове трябва да гледам Х и У, когато са назовани по име. Има ли значение на мен какви ми се падат Х и У (за да ги гледам по производни домове спрямо 1 дом - аз, човека, който задава въпроса?
Ако няма други указания и ти задаваш въпроса, аз ще гледам Х по дсц и У по асц. Ако двамата ти се падат някакви, ще гледам производни, да.
Здравей, Люба. "Х" представлява мой романтичен интерес, т.е. просто човек, който харесвам. А виждам че той проявява интерес към "У". Хорара беше за да се опитам да си изясня ситуацията за себе - дали да се надявам или да се отказвам. Предвид обстоятелствата, не мога да попитам някой от двамата. Тримата сме колеги. Работим в една фирма. Падат ми се колеги, но не знам дали да разглеждам Х по дома на колегите или по 1 и 7 дом, защото съм ги назовала по имена? Кой е домът на колегите по който да гледам Х и по кой дом да гледам У... Става ми много сложно. И двамата съм назовала поименно в хорара, та затова не знам дали да ги гледам по 1 и 7 или 7 и 5 (5ти дом броено от 7-и - романсът на Х). Но въпросът е зададен така: "Х. Х ще започне ли връзка с У. У."?
Значи, както казах, да. Х по 1, У по 7. Домът на колегите, които са ти равни, е 7. Разгледай цялостно картинката.
Благодаря, Люба.
Пфу, сигнификаторите са определени, но хорара е сложен май
Поне до преди малко не ми изглеждаше сложен, докато не прочетох коментарите за картата на giaia. Тази е подобна.
У7 Марс и У1 Венера са в съвпад в Лъв, но разходящ. Марс и Венера са У8 -подобно на другата карта. Но тук Луната е във Везни, в секстил с Марс и Венера, но към момента на задаване на въпроса, секстила е разходящ. И също прави квадратура със Слънце - почти точна.
Марс е в 22,13 Лъв, Венера в 24,28 Лъв, Слънце в 25.04 Рак, а Луна - 25.03 Везни. Т.е. на Луната следващ аспект е квадрат със Слънце и последен аспект е квадрат с Плутон - в 25.34 Козирог. Ако има значение, Скорпион е на върха на 8и дом на Х (У7).
Първоначално като видях съвпада на Венера и Марс реших, че отговора е Да, ще имат връзка. Сега с тия квадрати на Луната и разходящият съвпад между Венера и Марс - май към НЕ ми бие. Може би Венерката (девойката в случая) ще избяга от Марс. Но, тук има и нещо друго, което аз не предполагах към момента на задаване на въпроса - че май май те вече имат отношения или поне 8-домни. Това също не е много сигурно, просто такива хинтове получавам. И все пак, като говорим за хорар за развитие - с тия сепариращи аспекти и предстоящи квадратури отговора може би е НЕ. Но, не съм сигурна дали кваратурите не се разглеждат само като трудност, а не категоричен отказ. Чудя се и дали няма да ги "спаси" това, че Луната е в 25 градус на Везни-ако не греша, нали това е Спика? Т.е. това да закрепи нещата и връзката да се осъществи. Или Луната в случая отразява мен като задаващ въпроса и моята кофти позиция, във Via Combusta?