И пак идвам аз

Познат ми се оплака от любовна драма. Съкрушен е. Имал е отношения с неговата дама, но нещо е станало. Сега опитва да оправи нещата, казва че в никакъв случай не иска да се откаже от нея. Аз, опитвайки се да му дам кураж реших и да построя карта с въпрос: "Х ще се събере ли отново с неговата (не е назована по име, не я познавам). Предполагам, че въпреки че не е назована по име, пак си я гледам по 7-и дом.
Двусмислен ми изглежда и този хорар. Сепариращият секстил между У1 и У7 ми говори, че вече като че ли надеждата намалява. Луната е перигрин (не знам него ли гледам по 1-и дом или нея). Като гледам хорара и знам историята, ми се струва правдиво, той да е Луната, действащият, борещ се за връзката, а тя Сатурн - стои си намусена и студена, в собственият си дом.
Но, пък и тук последните аспекти на Луната са тригони с Марс и Венера, които са У5 на двамата. Та, пак буксувам

Не знам това какво означава.
Или ще се оправят нещата между тях и всичко ще е хубаво или ще се оправят само временно. Нещо като затишие пред буря. Какво мислите вие?
Изобщо, с този ретро Сатурн в 1-и дом има ли смисъл да я гледам тази карта?
П.П. информацията няма да я предам на човека, какъвто и да е отговора от хорара. Само ще ме ориентира какви съвети да му дам - да продължава да се бори или да потърси щастие на друго място.