Автор Тема: Любовни хорари  (Прочетена 1364355 пъти)

Novak

• Newbie
  • *
  • Публикации: 42
Re: Любовни хорари
« Отговор #5220 -: Юли 20, 2021, 07:09:05 pm »
Един хорар,който ми се струва доста противоречив.....
Ще се срещнем ли с Х и ще се получи ли нещо между нас...имам предвид връзка.
Предстои тригон между Меркурий и Нептун,но на Луната и предстои тригон с Меркурий и квадратура с Нептун.Ако вземем за сигнификатор Юпитер е още по зле.Последен аспект на Луната е тригон с Марс,но Венера ще е избягала в Дева...
Ще ми помогне ли някой с мнение...

На Луната не й предстои тригон с Меркурий. Той е в Рак, а тя в Стрелец. У7 е Юпитер, а не Нептун. Юпитер в 12 дом и ретро Нептун(ко-сигнификатор) в негов 1-ви дом - крие се и е възможно да се представя за такъв, какъвто не е, да послъгва или да е объркан. Може би и сам не знае какво иска. Меркурий е в заточение в Риби. Луната ще направи секстил със Сатурн (У на 5-тите). Също Луната ще направи първо тригон с Марс, после с Венера - ще пренесе светлина към разпадащият се съвпад. Това е и последният аспект на Луната - тригона с Венера. Според мен е възможно да има нещо, но може и да е мимолетно.

Все пак съм лаик, дано да греша и другите се включат с повече знания. :)

julia

• Sr. Member
  • Публикации: 272
« Отговор #5221 -: Юли 20, 2021, 07:21:53 pm »
Един хорар,който ми се струва доста противоречив.....
Ще се срещнем ли с Х и ще се получи ли нещо между нас...имам предвид връзка.
Предстои тригон между Меркурий и Нептун,но на Луната и предстои тригон с Меркурий и квадратура с Нептун.Ако вземем за сигнификатор Юпитер е още по зле.Последен аспект на Луната е тригон с Марс,но Венера ще е избягала в Дева...
Ще ми помогне ли някой с мнение...

На Луната не й предстои тригон с Меркурий. Той е в Рак, а тя в Стрелец. У7 е Юпитер, а не Нептун. Юпитер в 12 дом и ретро Нептун(ко-сигнификатор) в негов 1-ви дом - крие се и е възможно да се представя за такъв, какъвто не е, да послъгва или да е объркан. Може би и сам не знае какво иска. Меркурий е в заточение в Риби. Луната ще направи секстил със Сатурн (У на 5-тите). Също Луната ще направи първо тригон с Марс, после с Венера - ще пренесе светлина към разпадащият се съвпад. Това е и последният аспект на Луната - тригона с Венера. Според мен е възможно да има нещо, но може и да е мимолетно.

Все пак съм лаик, дано да греша и другите се включат с повече знания. :)
Благодаря ти много за отделеното време и внимание :-*.Твърде е възможно и така да стоят нещата.......И аз имам усещането ,че нито аз ,нито той знаем какво искаме.Аз също съм доста разколебана,предполагам и той.
Скоро ще разбере накъде вървят нещата и ще мога да дам обратна връзка.

Venus

• Newbie
  • *
  • Публикации: 44
« Отговор #5222 -: Юли 20, 2021, 07:40:47 pm »

Venus, защо направо не качиш хорара? Поне на мен ще ми е интересно да погледна.

Novak, качвам го. От съображения съм скрила местолоположението, от което направих хорара. От чужбина е, от малък град и знам че сред колегите също има други астро фенове и ако случайно някой е във форума веднага ще разбере кой пита и за кого пита. Защото градчето е малко и ще стане ясно. А не искам да става интрига. Надявам се да не е срещу правилата. Ако е, ще премахна картата.

Та, въпросът беше: "Х. Х. ще започне ли връзка с У. У."? (има възможност връзка вече да има или да е имало някакви отношения).

Благодаря много!

Novak

• Newbie
  • *
« Отговор #5223 -: Юли 20, 2021, 08:49:33 pm »

Venus, защо направо не качиш хорара? Поне на мен ще ми е интересно да погледна.

Novak, качвам го. От съображения съм скрила местолоположението, от което направих хорара. От чужбина е, от малък град и знам че сред колегите също има други астро фенове и ако случайно някой е във форума веднага ще разбере кой пита и за кого пита. Защото градчето е малко и ще стане ясно. А не искам да става интрига. Надявам се да не е срещу правилата. Ако е, ще премахна картата.

Та, въпросът беше: "Х. Х. ще започне ли връзка с У. У."? (има възможност връзка вече да има или да е имало някакви отношения).

Благодаря много!

Мисля, че не. Луната ще направи квадратура със Слънце и Плутон-У 5-ти и У 8-и за Марс, Венера се отдалечава от Марс - може би Марсът ще се разочарова, ще го покаже и Венерата ще продължи пътя си.

Novak

• Newbie
  • *
« Отговор #5224 -: Юли 20, 2021, 09:08:20 pm »
И пак идвам аз  :D

Познат ми се оплака от любовна драма. Съкрушен е. Имал е отношения с неговата дама, но нещо е станало. Сега опитва да оправи нещата, казва че в никакъв случай не иска да се откаже от нея. Аз, опитвайки се да му дам кураж реших и да построя карта с въпрос: "Х ще се събере ли отново с неговата (не е назована по име, не я познавам). Предполагам, че въпреки че не е назована по име, пак си я гледам по 7-и дом.

Двусмислен ми изглежда и този хорар. Сепариращият секстил между У1 и У7 ми говори, че вече като че ли надеждата намалява. Луната е перигрин (не знам него ли гледам по 1-и дом или нея). Като гледам хорара и знам историята, ми се струва правдиво, той да е Луната, действащият, борещ се за връзката, а тя Сатурн - стои си намусена и студена, в собственият си дом.
Но, пък и тук последните аспекти на Луната са тригони с Марс и Венера, които са У5 на двамата. Та, пак буксувам  ;D Не знам това какво означава.

Или ще се оправят нещата между тях и всичко ще е хубаво или ще се оправят само временно. Нещо като затишие пред буря. Какво мислите вие?

Изобщо, с този ретро Сатурн в 1-и дом има ли смисъл да я гледам тази карта?

П.П. информацията няма да я предам на човека, какъвто и да е отговора от хорара. Само ще ме ориентира какви съвети да му дам - да продължава да се бори или да потърси щастие на друго място.

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7840
« Отговор #5225 -: Юли 20, 2021, 11:28:30 pm »
Новак,щом ти питаш,задаваш въпрос,ти си по 1ви дом-намусения ретро Сатурн. ;)
Плутон също е в 1ви. ;)Защо е намусен,не ми стана ясно,и защо секстил Луна -Сатурн "надеждата намалява"?
« Последна редакция: Юли 20, 2021, 11:31:12 pm от Сафо »

julia

• Sr. Member
  • Публикации: 272
« Отговор #5226 -: Юли 21, 2021, 12:19:18 am »
Аз бих гледала господина по 7 дом т.е Луната,а " неговата "по негов 5 дом т.е Марс и Плутон.Тогава Луната е в нейн 1 дом,което показва неговата заинтересованост.Ти си придставена от Сатурн.На Луната и предстои тригон с Марс,явно ще стоплят отношенията.
« Последна редакция: Юли 21, 2021, 12:23:16 am от julia »

Novak

• Newbie
  • *
« Отговор #5227 -: Юли 21, 2021, 01:11:59 am »
Аз бих гледала господина по 7 дом т.е Луната,а " неговата "по негов 5 дом т.е Марс и Плутон.Тогава Луната е в нейн 1 дом,което показва неговата заинтересованост.Ти си придставена от Сатурн.На Луната и предстои тригон с Марс,явно ще стоплят отношенията.

Еми ей това е. Официално вече - не мога да определям правилно сигнификаторите и това си е ??? Аз като цяло не мислех, че трябва да гледам и себе си в този хорар, тъй като не съм намесена. Но аз по принцип съм си Сатурн в живота  :D

Novak

• Newbie
  • *
« Отговор #5228 -: Юли 21, 2021, 08:27:27 am »
Новак,щом ти питаш,задаваш въпрос,ти си по 1ви дом-намусения ретро Сатурн. ;)
Плутон също е в 1ви. ;)Защо е намусен,не ми стана ясно,и защо секстил Луна -Сатурн "надеждата намалява"?

Ами обърках се вече  :D Реших, че трябва да ги гледам по 1 и 7 дом. Иначе, нямам идея.  А предстоящата квадратура между Луна и Нептун има ли значение в случая? Като вид намеса или това се отнася само, когато е с главните сигнификатори?
А иначе, секстила между Луна и Сатурн нали е разходящ, та затова помислих, че "надеждата намалява", понеже се пита за развитие. Извинете ме, ако логиката ми куца  :D Много ми е интересна хорарната астрология като дял и много искам да се науча да тълкувам хорари правилно.

Сафо, благодаря за поясненията!  :-*

Venus

• Newbie
  • *
« Отговор #5229 -: Юли 21, 2021, 07:35:47 pm »
Здравейте отново. Мога ли да правя хорар сега чак за за другото лято - 2022? Т.е. сега ме вълнува дали нещо ще се случи през лято 2022 или не. Има ли смисъл подобен хорар за след толкова време или не?  ::)

Alena

• Full Member
  • Публикации: 129
« Отговор #5230 -: Юли 21, 2021, 07:48:06 pm »
Приключиха ли отношенията ни с Х. ?

Novak

• Newbie
  • *
« Отговор #5231 -: Юли 22, 2021, 11:37:34 am »

Според мен, НЕ.  :)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13963
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #5232 -: Юли 22, 2021, 11:21:23 pm »
Здравейте отново. Мога ли да правя хорар сега чак за за другото лято - 2022? Т.е. сега ме вълнува дали нещо ще се случи през лято 2022 или не. Има ли смисъл подобен хорар за след толкова време или не?  ::)
стига въпросът да е искрен и за нещо, което засяга тебе лично, а не породен от любопитство за живота на друг човек, с когото нямате общо

Venus

• Newbie
  • *
« Отговор #5233 -: Юли 23, 2021, 09:37:18 am »
стига въпросът да е искрен и за нещо, което засяга тебе лично, а не породен от любопитство за живота на друг човек, с когото нямате общо

akruks, благодаря за отговора. Ако визираш предният хорар, който бях качила за Х и У, моите извинения. Не бях помислила от тази гледна точка - че не е ок за самите хора да правя подобен хорар. Взимам си поука!

Що се отнася до въпросът ми, лично за мен се отнася, но и пак е намесен друг човек, а именно: "Х ще се влюби ли в мен следващото лято - 2022"? Имам основания да вярвам, че би било възможно да се случи точно така.

Подобен въпрос ок ли е? Макар, че отново включва друг човек?

Аз направих картата, защото почувствах нужда да я направя и ми е леко противоречива. Качвам я, в случай че някой би желал да погледне. Аз съм си пристрастна в случая и не знам колко правилна преценка имам.

Моят прочит:
У1 и У7 в разходящ съвпад - НЕ
Няма връзка между У5-тите и У8-и - НЕ
Следващият аспект на Луната е квадрат с Нептун (каквото и да означава това-не мога да преценя дали е важно) - НЕ
Луната ще направи тригон с Марс У7 и веднага след това тригон с Венера У1, което е и последен аспект на Луната. Тук бих го тълкувала като пренос на светлина и отговор ДА, но не знам доколко е от значение, при останалите НЕ-та.

Alena

• Full Member
  • Публикации: 129
« Отговор #5234 -: Юли 23, 2021, 10:38:36 am »

Според мен, НЕ.  :)
Благодаря!