Автор Тема: Склонност към изолация, уединение, затворен живот  (Прочетена 33586 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Когато бях студентка редовно обучение, почти не се прибирах в нас. Все с приятели, компании, събирахме се по 15-20 човека. Да, в голяма степен целта е било купон и забавление, но имаше и подкрепа, сплотеност. Впоследствие всеки е тръгнал нанякъде - едни са емигрирали, други са сменили града, трети имат семейство и деца... С никой от старите приятели вече не поддържам контакт от години, но и те са се променили доста, затворили са се в кръга на семейството или с годините са си изградили нова социална и приятелска среда. Но това бяха най-приятелските ми години /и най-щастливи/ - от средата до края на 90те. Две по-близки колежки/приятелки имах в първия вуз /от споменатата компания/ - след като завършихме и пътищата ни се разделиха, промени се начинът на живот, усетих огромна промяна в отношението. Най-близката ми приятелка, която успя да емигрира два пъти - първо в Германия, после в Латинска Америка, още на втората година живот в Германия се промени до неузнавамемост, започна да ни гледа отвисоко, придоби огромно самочувствие и тръгна да се прави, че забравя български. Онази, на която друга приятелка ѝ е чистила въшките и повърнята, а аз съм ѝ носила храна и съм я водила у нас да се наобядва по време на тежката жанвиденова зима... Имала съм и по-тежък период /на ръба на оцеляване/, продължил няколко години от края на 90те - тогава изведнъж се отдръпнаха всички приятелки, нито една не остана. Но това е хубавото на временните кризи и изпитания - разбираш кой остава до теб и защо е с теб. Много некачествен материал заминава и потъва в реката на забравата.

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
А защо всички говорите за хората, като за нещо имагинерно-хората станали скучни, хората били фалшиви, хората вече не са това, което бяха ? 'Що, вие от кои сте, някаква друга форма на живот ли спрягате, застинали ли сте във времето със собствените си мироглед и ценности или пък сте прогресирали толкова, че паметта ви вече дава накъсо ?!?  ;)
Човек е склонен както към уединение, така и към показ, както към светски изяви, така и към затворен живот, разликата е единствено в продължителността и периодите на същите отразени естествено в наталната карта. Всички имат и знакът Риби, и 12-ти дом, и Сатурн, и Луна и т.н. и почти всички имат и затворени планетни конфигурации, активирани същите от транзити, прогресии, дирекции, както и придружени от  други неастрологични фактори дават тази информация.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
Всички се променяме, никой не е останал в застинало положение. Именно в резултат на настъпила промяна във възгледите, с течение на времето съм се научила да ценя качеството и определени качества у хората - не го ли съзирам и откривам в обкръжението, предпочитам собствената си компания пред алтернативата да съм сред хора, с които не вибрираме на сходни честоти. Ако става въпрос за професионално обкръжение, където дразнещите субекти не могат да бъдат елиминирани, просто се изгражда една привидна толерантност и се налага да търпиш присъствието им - не се държиш недружелюбно, не нагрубяваш, не създаваш конфликти, но не създаваш и приятелства с хора, които не са на твоето ниво. Моят подход е такъв - трая си и спазвам любезна дистанция с хора, с които сме от различни вселени. Сближавам се, ако забележа прояви на човещина, добродетели, по-висока степен на осъзнатост, буден ум и мислене, което поне малко се отклонява от матричното. За последното мога да направя толеранс, ако човекът е добър и интелигентен, не е нужно всички да са с паранормални или специфични интереси.

Happy58

• Гост
А защо всички говорите за хората, като за нещо имагинерно-хората станали скучни, хората били фалшиви, хората вече не са това, което бяха ? 'Що, вие от кои сте, някаква друга форма на живот ли спрягате, застинали ли сте във времето със собствените си мироглед и ценности или пък сте прогресирали толкова, че паметта ви вече дава накъсо ?!?  ;)
==========

щот така е по-лесно - другите да са виновни :)

Ти може ли да си кажеш мнението по казуса на Мирабела?

И въобще, двете с акрукс сериозно ви е хванала липсата :) - този директен Юпитер, хм ....  :lol_hitting: - забравихте ни :)

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
Застинала съм във времето и съм супер скучна
Затова никой не може да ми направи весело  :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
Казусът на Мирабела е "неразбраният хуманист".  :)

Хората обикновено търсят личното, субективното - това в голяма степен важи и за приятелствата, а Мира, ако създава външно впечатление за по-имперсонална нагласа, макар че на пръв поглед е дружелюбна и приятелски настроена, може и това да изгражда някаква дистанция с хората, те да не успяват да я "почувстват" и да допуснат едно по-близко приятелство. В едно близко приятелство на показ излизат някои по-тъмни страни на личността и доста кирливи ризи, и съм забелязала, че повечето хора са с нагласа да странят и несъзнателно да се пазят от онези, които им изглеждат твърде балансирани, премерени... чак съвършени не бих казала, но определено по-добри от тях. Прекаленият светец и Богу не е драг, нали така се казва? И ако с нещо се открояваш и се издигаш над матрицата, не очаквай животът ти да гъмжи от приятели, ако ежедневието ти минава сред по-обикновени и посредствени хора. Многото добродетели създават дистанция, ако такъв човек не е попаднал сред себеподобни.

Мирабела създава впечатление за доста балансиран човек, а в отношенията съм забелязала, че по-често се търсят хора, които да ти запълнят някаква "липса" и върху които да изпроектираш нещо /"огледала"/, целта не е баланс - това вече е висока летва и рядко съм го срещала сред хората и в приятелството.

Рени

• Hero Member
Хепи,  Мирабела търси  някаква  справедливост, за която само тя си знае   ( Слънце Водолей квадрат Уран, АСц Водолей, Луна съвпад Уран)  и идеалното приятелство, което също е само в нейните представи за такова и нереалистични очаквания в тази сфера ( Нептун Стрелец в 11-ти, Юпитер квадрат Меркурий 9/12-ти,Луна Стрелец). При нея са важни как са поставени Меркурий и Венера, за да се случват контактите й. Но ключето е в 6-ти дом-виж СЛВ в Рак, 6-ти дом-подлага всичко на тест, за да получи по-голяма определеност за нещата, така че да се чувства сигурна в ангажиментите си и отделя прекалено много грижи за да бъдат същите качествени и красиви. Трябва да се научи да се влияе по-малко от онова, което казват другите и буквално трябва да се бори за да получи желаното-Марс/Сатурн/Плутон квадрат нодална ос. Ако не смени тактиката, не намери разрешение( Венера съвпад ЮЛВ) -продължава да си страда във времето, ако пък посрещне това предизвикателство-печели ! Може да се възползва от тр. Уран в Овен(липсващото рамо на тао-то) и от август до догодина месец март да развие своята "рачешка" страна , така че да е полезна за самата себе си и да позволи да бъде обгрижвана както тя самата го прави към другите. Трябва да бъде насочена към нови места многото енергия при Водолеите, а те винаги си мислят, че трябва същата да е за приятелите наши, за групичката пред блока, за съфорумците и все такива.  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
Освен Мирабела имаме още една съфорумка, която излъчва сходна вибрация - Романтика. И двете съм ги усетила като много чисти души, но неразбрани. И в двата случая са налице съмнения, емоционални терзания и неувереност поради усещане за неприемане от другите. Разбира се, никой не е съвършен, има и много фалш в живота, но смятам, че вместо винаги да се търсят въображаеми недостатъци у един човек, които да "оправдаят" в нашите очи това, което е споделил за себе си, би било уместно да се замислим дали пък нямаме насреща някоя по-еволюирала душа, върху която несъзнателно проектираме? Някои тук нали четат и езотерика? А и щом човек се занимава по-задълбочено с астрология, би следвало да е малко по-запознат с духовните закони.

Happy58

• Гост
Хепи,  Мирабела търси  някаква  справедливост, за която само тя си знае   ( Слънце Водолей квадрат Уран, АСц Водолей, Луна съвпад Уран)  и идеалното приятелство, което също е само в нейните представи за такова и нереалистични очаквания в тази сфера ( Нептун Стрелец в 11-ти, Юпитер квадрат Меркурий 9/12-ти,Луна Стрелец). При нея са важни как са поставени Меркурий и Венера, за да се случват контактите й. Но ключето е в 6-ти дом-виж СЛВ в Рак, 6-ти дом-подлага всичко на тест, за да получи по-голяма определеност за нещата, така че да се чувства сигурна в ангажиментите си и отделя прекалено много грижи за да бъдат същите качествени и красиви. Трябва да се научи да се влияе по-малко от онова, което казват другите и буквално трябва да се бори за да получи желаното-Марс/Сатурн/Плутон квадрат нодална ос. Ако не смени тактиката, не намери разрешение( Венера съвпад ЮЛВ) -продължава да си страда във времето, ако пък посрещне това предизвикателство-печели ! Може да се възползва от тр. Уран в Овен(липсващото рамо на тао-то) и от август до догодина месец март да развие своята "рачешка" страна , така че да е полезна за самата себе си и да позволи да бъде обгрижвана както тя самата го прави към другите. Трябва да бъде насочена към нови места многото енергия при Водолеите, а те винаги си мислят, че трябва същата да е за приятелите наши, за групичката пред блока, за съфорумците и все такива.  :)

Благодаря :)

Абе аз виждам, ама не мога да го разкажа така като теб :)

не споделяш къде те е отнесъл директния Юпитер  :38:

Рени

• Hero Member
Ха, ха, Хепи, забавен въпрос- директно към върха.  Слушам птичките, говоря с тревичките, и  като женичките гледам да не бъркам много-много по паничките, че да не ми се прекъснат жичките.  ;)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
И въобще, двете с акрукс сериозно ви е хванала липсата :) - този директен Юпитер, хм ....  :lol_hitting: - забравихте ни :)
Рени да каже за себе си, за себе си какво да кажа- Юпитер е на АСЦ, а там е дупитер, нали знаеш... Пак се върнах на полите с ластик, както през 2004г, когато пак кръжеше около АСЦ.
 Влизам тук много по-често от теб, така че не съм забравила никого, мен ме забравят и пренебрегват, само че за разлика от Мирката не го споделям, а и да споделя няма да ми стане положението по-розово. На нея ѝ тежи за някакви си колежки и измислени приятелки, ами ако се е радавала години наред безрезервно на децата си, които един ден ѝ забиват нож в гърба, тогава??

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
Благодаря ви, Делфин, Лили, Хепи, Рени! Извинявам се, ако пропускам някого в момента.

Добре де, няма да споделям повече. Не искам да омаловажавам ничие страдание заради моите лиготии.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
Добре де, няма да споделям повече. Не искам да омаловажавам ничие страдание заради моите лиготии.
Споделена мъка-половин мъка, а нещата които те мъчат всеки в един или друг момент са мъчили, никоя болка не е за пренебрегване, за да определяш собствената за лиготии. А след години ще разбереш какво съм искала да кажа днес- прекалено лично е, за да го споделям тук.
Това, което мога да споделя е, че по-добре човек да не знае истината, ама пуста овча Луна, като все търси истини... Наскоро четох мисъл, че истината не ни прави свободни, ами така е...
Бях щастлива като заблудена овца  :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *

Каквото споделиш, имай предвид, че винаги може да се използва в твоя вреда ;D  :72: /много по-рядко се случва обратното - в твоя защита/.

Затова в общуването все повече започва да прозира липсата на истинност, автентичност и хората все по-често се идентифицират със социалните си маски. Що се отнася до самотата и изолацията, те не задължително се свързват с липса на приятели или недостатъчно внимание/непопулярност. Първоначално не това беше идеята на темата, но тръгна в съвсем друга посока - няма лошо, пак беше полезно.

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2120
Аз сега видях картата на Мирабела- много Уран, много нещо, сигурно затова така присърце приемаш отхвърлянето. И У 11 ти е Юпитер, и той щедър, раздаващ се.
Сега покрай дир. Венера съвпад Слънце У7 нямаш ли повече контакти и общуване?
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...