Автор Тема: Склонност към изолация, уединение, затворен живот  (Прочетена 33600 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Имам приятелка /не толкова близка/ с Уран в конфигурация с двете светила - съвпад със Слънцето и опозиция с Луната, стрелешки акцент. Нито е много социална, нито може да се похвали с много познати и приятели. Даже бих казала, че води доста затворен и ограничен живот. Това, което мога да отчета при нея по Уран - нервозност, чувствителна нервна система, трудно понася самотата. Нищо уникално, напредничаво и оригинално няма - нито на ниво интелект, продуктивност и начин на мислене, нито като събитийност в живота. Та, докато стигне човек до Уран, има да работи още по доста планети.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
...ами ако се е радавала години наред безрезервно на децата си, които един ден ѝ забиват нож в гърба, тогава??

Тогава трябва да се научи да живее първо за себе си-като преди децата

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
Не съм написала с ирония предния си пост. Напротив, съзнавам, че всеки страда и че всеки има болка в живота си. И че моят проблем може да си е точно лиготия на фона на някое неизлечимо заболяване или друг по-сериозен проблем.

Корея, имах приятни събития покрай директна Венера върху Слънце, но дирекцията отминава, а дирекцията със Сатурн е сходяща и сега започна неприятната част по Сатурн (натален квадрат Венера/Сатурн).
« Последна редакция: Юни 07, 2016, 06:55:38 pm от Mirabella »

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
Тогава трябва да се научи да живее първо за себе си-като преди децата
ама аз преди децата бях така в приятелствата- Марс в скорпион действа всеотдайно- всичко или нищо

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
ама аз преди децата бях така в приятелствата- Марс в скорпион действа всеотдайно- всичко или нищо
А аз реших,че си се усамотила,за да подготвяш следваща книга.  :08: :58:
 Не само Марс Скорпион,всеки активиран Марс в приятелствата действа така-предано,веднага и безусловно.  :)
« Последна редакция: Юни 07, 2016, 10:53:49 pm от Дракониада »
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

bast

• Full Member
  • Публикации: 122
Да съм сама е най-хубавото ми време и не се чувствам самотна тогава, а напротив е най-релаксиращо и ползотворно. Харесва ми да работя сама, да почивам сама и т.н.  Около 80 процента от времето си изкарвам сама. Приятелите и роднините непрекъснато ме търсят и вадят от крепостта. Когато съм с други определено съм забележима и харесвана като компания, но бързо се уморявам и трябва да зареждам после батериите. Голям егоист в това отношение и се съобразявам със социалните контакти само, ако е важно, но само по този начин мога да оцелея. Има хора, които ме уморяват за много кратко време. Слънце, Венера, Меркурий и Хирон в 12ти, Венера У1, Слънце У4 и У5, Сатурн в 1ви, Марс У12 е в съвпад с Луна в 10ти, Плутон У7  в гео дължините е в точен паралел със Слънце, Венера и контрапаралел с Марс, Нептун в 7ми в куинконс със Слънце. Нептун в хелио ширините в контрапаралел с Венера, Марс и в паралел с Хирон.
« Последна редакция: Юни 08, 2016, 09:15:30 am от bast »

Happy58

• Гост
Рени да каже за себе си, за себе си какво да кажа- Юпитер е на АСЦ, а там е дупитер, нали знаеш... Пак се върнах на полите с ластик, както през 2004г, когато пак кръжеше около АСЦ.
 Влизам тук много по-често от теб, така че не съм забравила никого, мен ме забравят и пренебрегват, само че за разлика от Мирката не го споделям, а и да споделя няма да ми стане положението по-розово. На нея ѝ тежи за някакви си колежки и измислени приятелки, ами ако се е радавала години наред безрезервно на децата си, които един ден ѝ забиват нож в гърба, тогава??

а аз си мислех, че обикаляш някъде по екскурзийки - нещо такова беше споменала преди.

Форумът е за споделяне - няма нищо лошо.

Happy58

• Гост
.....................
Добре де, няма да споделям повече. Не искам да омаловажавам ничие страдание заради моите лиготии.

Не се връзвай :) - всеки си има собствените терзания. Важното е да се намери проблема и начина за разрешаване.

Happy58

• Гост
Не съм написала с ирония предния си пост. Напротив, съзнавам, че всеки страда и че всеки има болка в живота си. И че моят проблем може да си е точно лиготия на фона на някое неизлечимо заболяване или друг по-сериозен проблем.

Мира, личното ми мнение е, че такова разсъждение може да ни доведе само до по-големи лични проблеми. Години наред мислех по този начин и игнорирах това, което изпитвах/чувствах/усещах. Докато не дойде в момента, в който цялото това напрежение трябваше да излезе и се вкарах в сегашното си състояние.
Всеки си има собствени терзания, тръгва от собствена стартова линия - всеки притежава собствения си кръст, има собствени неща за разрешаване.

Не разбирам, защо тук се правят някакви генерални изявления, като всички би трябвало да разсъждават от гледна точка на астрологията - базата при всеки е различна, естествено че и реакциите ще са различни. Няма как да сравняваме теб и акрукс - така че, не се връзвай и си решавай твоите си проблеми, а тя нейните. Естествено, който желае, може да си споделя тук .... ако желае.

bast

• Full Member
  • Публикации: 122
И тъй като в темата стана въпрос за приятелство, подкрепа, осъждане, моите лични впечатления са, че хора със слънце съвпад венера са верни и лоялни/2ма дългогодишни приятели/, а акцента върху Уран го срещам при приятели, които не осъждат, приемат те какъвто си. Много се пише, че Уран не е емоционален, но моя опит показва, че това са най-добрите приятели, верни, помагат, когато има нужда без налагане и осъдителни приказки. Според мен и не завиждат просто защото не си губят времето с мисли кой какъв е...

Emma

• Hero Member
  • Публикации: 2844
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
Защото ураниците могат да надскочат личното. И да приемат хората, грешките им, миналото им. Не е случайно, че тримата тежкари за надличностни планети. На ниско ниво или не особено добра работа с тях, те създават голямо вътрешно напрежение. Но ако успееш да им надскочиш тези специфични изяви, имаш разбиране към себе си, към другите.
А приятелството или връзките с хората, без значение какви ще са те, изискват по-малко съдене и повече приемане.
В идеална среда винаги е лесно - всички да си приличаме, всички да имаме еднакви интереси, приятелите ти да са подобни на теб. Тогава е лесно. Но в този живот не всичко е идеално или подредено, за да ти е лесно.

Не огледах на Мира картата, малко отгоре прочетох темата. Но от видяното си направих извод, че тя е идеалистка по водолейски. При тях или ураничните може честичко да има едно лелеене за нещо идеално, недостигнато, високо някъде. И от там идва вътрешното им страдание и болка. Все нещо е недостигнато. А усещането за някаква липса, дава и вътрешно напрежение. Докато гледат в бъдещето и Уран някъде далече, няма да са удовлетворени.
Лични наблюдения, около мен доста хора с акцент на Уран и Водолей. С поглед в бъдещето и вечно мечтаещи за онова, което е идеално - нямат връзка с тук и сега. Или им се струва по-лошо от мечтите.

Мира, успех.  :38:

Баст, Уран наистина не е емоционален по онзи начин, който е общоприет за емоция. Неговите емоции са по-различни. Повечето хора изискват емоцията към тях да е лична и персонална - егото. А при ураничните няма его, не и в този вид. Там няма АЗ. Не е случайно, че срещу Лъв/Слънце/Аз/Его стои Водолей/Уран. Но приемането, любовта, приятелството на водолейските хора или ураниците, може да да нарани някой, който има по-засилено желание за отношения, които са лично към него насочени. Обиждат се и не приемат, че са част от - нещото, вселената, човешки род. От там идват и проблемите - трудно приемане, че някой е част, а не его. Заради това уранските хора се възприемат за емоционални цепеници.
I am naked, not unclothed but exposed…You undress me, not my skin, but my soul.

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
Хепи, тя темата си тръгна разговорна почти от началото, само Тери и Мирабела сложиха карти май, по-късно ще я преместим в Общи

Happy58

• Гост
Хепи, тя темата си тръгна разговорна почти от началото, само Тери и Мирабела сложиха карти май, по-късно ще я преместим в Общи

Папи, нямах предвид темата, а принципно - то при всеки казус си е така - започва се едно философско въртене, една оценка .... и т.н. Пък и не го разбирайте като някакъв упрек сега .... аз си разсъждавам на глас :)

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
Снощи тръгнах да пиша,но се спрях.С 2 думи исках да кажа,че тези,които не са доволни от обкръжението,имат по един или друг начин проблемни Уран/Водолей.
Исках да напиша,че хората,които най-не се оплакват от приятели са с акценти Марс/Уран,сигурно защото са най-самостоятелни и най-малко взискателни към околните.Смятам,че това са хората,които най-бързо откликват на нуждите на тези,които смятат за свои приятели,но от тях не може да се очаква да бършат сълзи и сополи като акцент Нептун/Риби.
  Напоследък се хващам,че по-рядко ходя на среща с приятели за удоволствие и по-често искам да влезем в същността на срещата и да си ходя.Не мисля,обаче че съм лоша приятелка и не ги разбирам.А и ако някой се почувства самотен и страдащ ми знае телефона  :d030: ,да ми се обади и да ми пореве,ако не мога да изляза веднага.  ;D
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
а аз си мислех, че обикаляш някъде по екскурзийки - нещо такова беше споменала преди.

Форумът е за споделяне - няма нищо лошо.
Екскурзиите минаха, посетих места, където не бях ходила, следващите по-нататък...

"Ако нещо те боли- мълчи, иначе ще те ударят точно там!" Фьодор Емелянко