Защото ураниците могат да надскочат личното. И да приемат хората, грешките им, миналото им. Не е случайно, че тримата тежкари за надличностни планети. На ниско ниво или не особено добра работа с тях, те създават голямо вътрешно напрежение. Но ако успееш да им надскочиш тези специфични изяви, имаш разбиране към себе си, към другите.
А приятелството или връзките с хората, без значение какви ще са те, изискват по-малко съдене и повече приемане.
В идеална среда винаги е лесно - всички да си приличаме, всички да имаме еднакви интереси, приятелите ти да са подобни на теб. Тогава е лесно. Но в този живот не всичко е идеално или подредено, за да ти е лесно.
Не огледах на Мира картата, малко отгоре прочетох темата. Но от видяното си направих извод, че тя е идеалистка по водолейски. При тях или ураничните може честичко да има едно лелеене за нещо идеално, недостигнато, високо някъде. И от там идва вътрешното им страдание и болка. Все нещо е недостигнато. А усещането за някаква липса, дава и вътрешно напрежение. Докато гледат в бъдещето и Уран някъде далече, няма да са удовлетворени.
Лични наблюдения, около мен доста хора с акцент на Уран и Водолей. С поглед в бъдещето и вечно мечтаещи за онова, което е идеално - нямат връзка с тук и сега. Или им се струва по-лошо от мечтите.
Мира, успех. :38:
Баст, Уран наистина не е емоционален по онзи начин, който е общоприет за емоция. Неговите емоции са по-различни. Повечето хора изискват емоцията към тях да е лична и персонална - егото. А при ураничните няма его, не и в този вид. Там няма АЗ. Не е случайно, че срещу Лъв/Слънце/Аз/Его стои Водолей/Уран. Но приемането, любовта, приятелството на водолейските хора или ураниците, може да да нарани някой, който има по-засилено желание за отношения, които са лично към него насочени. Обиждат се и не приемат, че са част от - нещото, вселената, човешки род. От там идват и проблемите - трудно приемане, че някой е част, а не его. Заради това уранските хора се възприемат за емоционални цепеници.