Автор Тема: За Венера  (Прочетена 41233 пъти)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: За Венера
« Отговор #150 -: Декември 05, 2017, 01:23:55 pm »
Не желая да се надприказвам с радиото.  :012:

Ето първата ти точна персонална прогноза !   :clap:
 И то на ретро Меркурий- значи все пак Венерата ти работи като сил(на)ова, когато Меркурий я оножда ?!?  :012:
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #151 -: Декември 08, 2017, 11:03:14 pm »
На 6-7 януари 2018г започват два нови цикъла в секстил - Слънце-Венера в Козирог къ Марс-Юпитер в Скорпион :) При мен Марс/Юпитер се сливат върху натална Венера, докато транзитната започва новия си цикъл със Слънцето в секстил с наталната :)  На 25.12.2017г пък Венера започва нов цикъл със Сатурн върху Слънцето ми. Венера и Слънцето са някак доса подчертани в картат ами напоследък. Да видим каква изява ще имат :)
Над силата е само умението да я владеем!

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #152 -: Декември 09, 2017, 09:13:50 am »
На 6-7 януари 2018г започват два нови цикъла в секстил - Слънце-Венера в Козирог къ Марс-Юпитер в Скорпион :) При мен Марс/Юпитер се сливат върху натална Венера, докато транзитната започва новия си цикъл със Слънцето в секстил с наталната :)  На 25.12.2017г пък Венера започва нов цикъл със Сатурн върху Слънцето ми. Венера и Слънцето са някак доса подчертани в картат ами напоследък. Да видим каква изява ще имат :)

На теб не ти ли предстоеше някаква прогресия слънце венера?
Frankly, my dear, I don't give a damn.

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #153 -: Декември 09, 2017, 10:25:16 am »
По дирекции все още СД Венера е в съвпад с нат.Слънце, но аспектът вече е разходящ :)
Над силата е само умението да я владеем!

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
« Отговор #154 -: Декември 17, 2017, 11:01:56 am »
Ха, сега видях, че дирекцията Слънце съвпад натална Венера ми е активна
Приемам 'залагания' кво ще даде, че и аз като в приказката гладна кокошка просо сънува  :)

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #155 -: Декември 17, 2017, 12:08:25 pm »
Ха, сега видях, че дирекцията Слънце съвпад натална Венера ми е активна
Приемам 'залагания' кво ще даде, че и аз като в приказката гладна кокошка просо сънува  :)

В първи натален, нали? Друга активна дирекция има ли по същото време? Пр. луна в каква фаза е?
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #156 -: Декември 17, 2017, 12:21:22 pm »
При мен Венера си работи по прогресия, но имам и марсова активност през изтичащата година. Само с чакане и лежане не става, трябваше да се размърдам малко и да поема инициатива.

В момента прогресивното МС е в точна опозиция с Венера и годината е белязана със събития, които имат венериански привкус. Това потвърждава прецизността на ректифицирания час. Особено силно се усети в края на годината.

Ако тегля чертата – годината беше белязана с по-високи приходи от обичайното, но и много по-високи разходи. Много вложения за домакински цели и обзавеждане, за подобряване на вътрешното пространство. Тук-там имаше и лични придобивки, разходи за венерини неща. Но като цяло изгодни покупки, без прахосване на средства за излишни вещи. Качество и стилен дизайн на изгодна цена.

В периода ноември-декември подкарах един мини ремонт /основната ми стая/, който се проточи един месец, но вече има резултат. Стаята е изцяло преобразена – от грозен, мръсен, потискащ и овехтял интериор от соца до модерно, светло, уютно и функционално пространство, с избор на материали, мебели и аксесоари изцяло по моя идея. В резултат се получи доста дизайнерски вид, макар и направено с малко средства. Снощи спях като бебе в "новата" си стая. Имах чувството, че съм се озовала в друго жилище. Та това е по прогр. IC в съвпад с нат. Венера, много силно се усети. Догодина отново ще продължи венерианската тематика – прогресивен АС в тригон с нат. Венера. Още нямам идеи какво ще се случи, приемам всякакви залагания.  ;D

« Последна редакция: Декември 17, 2017, 12:23:49 pm от Lilla »
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #157 -: Декември 17, 2017, 02:08:50 pm »
Честита нова стая, Лили! Работи си прогресията на IC към Венера като по учебник, значи. Ти имаш заложен по рождение вътрешен усет за красота и естетика - по съвпад на натални Венера и Кету. Радвам се, че си го използвала, за да направиш ежедневието си по-приятно.
Можеш да се похвалиш с няколко снимки, ако искаш. Или направо снимай видео, както правят ютюбърите.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #158 -: Декември 17, 2017, 02:32:12 pm »
Можеш да се похвалиш с няколко снимки, ако искаш. Или направо снимай видео, както правят ютюбърите.

А, не, не ми е до фукня. Но вътрешно се чувствам много удовлетворена, това е важното. И някак живнах, излязох от дългогодишна инерция. Ако се правят снимки, трябва да има "преди" и "сега". Иначе просто няма да се разбере фрапиращата разлика. Преди-то само един близък приятел го е виждал, за който съм сигурна, че няма да съди и да гледа с презрение, когато не ти е в обувките и не е поставен в такива обстоятелства. Не бих го развявала като байрак, за да не стресирам хората с такива гледки.  :57:
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Рени

• Hero Member
« Отговор #159 -: Декември 17, 2017, 03:29:01 pm »
дирекцията Слънце съвпад натална Венера ми е активн
 кво ще даде  :)

То ти е дадено, сега ще се случва това, което е. Как ще се случи зависи от теб или как ще реагираш на случващото се вече- може да не го схванеш, разбереш за случка, защото Венера ти е в  Овен, Слънце в Риби , управителите са Марс и Юпитер, очакванията ще са по-големи от реалното. Хубаво е да предпочетеш личните си интереси пред общите (Слънце от 12-ти е осветило Венера в 1-ви дом) и да се харесаш с това, с което искаш да се идентифицираш (в 1-ви дом), за да се освободиш от нечий чужди нужди( мама, сестра, приятелка-в 7-ми имаш Луна/Плутон)
"Ти имаш свобода, когато се чувстваш удобно в собствения си хамут" Р. Фросит   
На това залагай. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Satin

• Hero Member
« Отговор #160 -: Декември 17, 2017, 04:10:45 pm »
В първи натален, нали? Друга активна дирекция има ли по същото време? Пр. луна в каква фаза е?

Да, в първи е. Прогресивната Луна е в 10-ти върви към квадрат с Венера, ама не знам къде е точно. Имам активна дирекция Марс/Сатурн (опозиция)

..............................

Лили, честито  :) Да ти е красиво и уютно в новата стая  :)

............................

Рени, да очакванията са ми високи на база даденото в картата, при други условия не бих ги сметнала за високи, лошо е с две лошо поставени женски планети и без читав Юпитер.
Цитат
Хубаво е да предпочетеш личните си интереси пред общите (Слънце от 12-ти е осветило Венера в 1-ви дом) и да се харесаш с това, с което искаш да се идентифицираш (в 1-ви дом)

Малко невъзможно, 7 и 12-ти дом са прекалено доминиращи. И ей сега докато отивах със зайчето на лекар, вътрешно проклинах, защо аз не си счупих крака и защо вместо на мен, на тези който обичам им се случват лоши неща, по-лесно ми е да понасям болката върху себе си, отколкото да гледам тяхната.

Насоката в която се надявам да прорабооти Венера е в любовните теми, защото се усещам как все повече се "вледенявам" и това може да стане необратимо.

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2120
« Отговор #161 -: Декември 17, 2017, 04:19:03 pm »
Лили, честито!
В новата стая ти пожелавам и нов обитател/ може и гост като за начало, но не от животински произход/  :85:
Аз само едни нови чаршафи в любимото напоследък жълто си взех и се чувствам прекрасно, представям си при теб как е.
Прибрах и единия хамстер за компания :57:, добре, че не вдига много шум нощем.
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...

Рени

• Hero Member
« Отговор #162 -: Декември 17, 2017, 04:43:38 pm »
Сатин, всички със западна Венера преживяваме тази дирекция. Не е задължително да е любовна, но сега момента е такъв, да станеш повече Венера, защото Слънцето осветява нея, но ако си търсиш причини да не заявиш венериното в теб, няма кой да го стори вместо теб. Венера е автономна колкото Марс и казва " Аз съм с теб, ако и ти си с мен, ще те обичам , ако и ти ме обичаш". А това със зайчето е по Луна. Сега е годината, когато трябва да разграничиш женско его ( Венера) от човешка емпатия ( Луна). Насила не се случват нещата, но Венера е и : финанси, ресурс/умения, какво имаш/носиш у себе си, себеоценка, самочувствие, война и мир, хармония и най-вече как и с какво/кой искаш да се свържеш- виж какъв голям набор от избори имаш, само не  се оправдавай, защото едната година заминава бързо. Аз без да искам съм изживяла един не толкова розов роман в този период, изгубих значителна сума пари, някои здравословни неразположения, но и много нови интереси и срещи с вълнуващи личности; бях в идеална физическа форма, много секси изглеждах и за първи път усетих какво е страст. :)

Satin

• Hero Member
« Отговор #163 -: Декември 17, 2017, 04:48:52 pm »
но Венера е и : финанси, ресурс/умения, какво имаш/носиш у себе си, себеоценка, самочувствие, война и мир, хармония и най-вече как и с какво/кой искаш да се свържеш- виж какъв голям набор от избори имаш, само не  се оправдавай, защото едната година заминава бързо. Аз без да искам съм изживяла един не толкова розов роман в този период, изгубих значителна сума пари, някои здравословни неразположения, но и много нови интереси и срещи с вълнуващи личности; бях в идеална физическа форма, много секси изглеждах и за първи път усетих какво е страст. :)

Да, по втородомните теми /финанси и ценности/ работи Венера, но не и по 7-ми, а там искам да проработи съвсем буквално, ама нема да ме огрее, но ще и се понадявам още малко :)

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2120
« Отговор #164 -: Декември 17, 2017, 04:54:28 pm »
Виж Слънце и Венера кои домове управляват - там ще даде най- голям отзвук съвпадът.
При доста хора съм проследила такава прогресия- при някои е любов, при други просто малко по- ведър и оптимистичен период.
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...