При мен Венера си работи по прогресия, но имам и марсова активност през изтичащата година. Само с чакане и лежане не става, трябваше да се размърдам малко и да поема инициатива.
В момента прогресивното МС е в точна опозиция с Венера и годината е белязана със събития, които имат венериански привкус. Това потвърждава прецизността на ректифицирания час. Особено силно се усети в края на годината.
Ако тегля чертата – годината беше белязана с по-високи приходи от обичайното, но и много по-високи разходи. Много вложения за домакински цели и обзавеждане, за подобряване на вътрешното пространство. Тук-там имаше и лични придобивки, разходи за венерини неща. Но като цяло изгодни покупки, без прахосване на средства за излишни вещи. Качество и стилен дизайн на изгодна цена.
В периода ноември-декември подкарах един мини ремонт /основната ми стая/, който се проточи един месец, но вече има резултат. Стаята е изцяло преобразена – от грозен, мръсен, потискащ и овехтял интериор от соца до модерно, светло, уютно и функционално пространство, с избор на материали, мебели и аксесоари изцяло по моя идея. В резултат се получи доста дизайнерски вид, макар и направено с малко средства. Снощи спях като бебе в "новата" си стая. Имах чувството, че съм се озовала в друго жилище. Та това е по прогр. IC в съвпад с нат. Венера, много силно се усети. Догодина отново ще продължи венерианската тематика – прогресивен АС в тригон с нат. Венера. Още нямам идеи какво ще се случи, приемам всякакви залагания.