Папи, Марс в 12-ти дом е трудно използваем за лични инициативи, защото му е трудно да дефинира същите. Защитава нечии други каузи или такива на групата, все едно той ги е възбудил и се бори индивидуално само ако наблизо има подкрепа. Предпочита на хляба мекото и на работата лекото, но при катаклизми, инциденти е най-добрия "спасител" и в пряк, и в преносен случай. При отсъствието на ретроградност Марс от 12-ти ще ингресира по прогресия в 1-ви дом и тогава много хора с това положение, изместват тартора, нечия позиция, място, уж незабележимо и не така настойчиво и хоп, начело на - проекта, фабриката, кметството. Мотивацията при Марс в 12-ти дом е свързана с всичко онова, което се случва или не в 8-ми дом, оттам идва правилната или грешна насоченост. Неуловим и Марс са несъвместими понятия и затова във времето Марс в 12-ти дом е желателно да прихване от тактиката на знака Риби, за да действа, доколкото е възможно по своя начин и видимо, в противен случай следва саморазрушително състояние и поведение, в следствие зависимости или инертност. Това е Марс, който може да изгуби битката, но печели войната. Недоволен от живота, но лечителски, хленчещ, но успокояващ, маскиран/ прикрит, но омайващ.
Абе, хубаво е да "поплуваш", в определена сфера, с такъв Марс известно време, но до. ..шамандурата, по-надалеч- не !
Рени, изобщо не съм съгласна с написаното от теб за марс в 12-ти. Че защитавам личното си пространство добре, така е. Но и мразя да навлизам в чуждото. Просто не ме интересува. Също така не защитавам чужди каузи имам си собствени мотиви и идеи, в които вярвам. Не търся и лесното, това да ми е вече постлано, прекалено голяма цена ще трябва да плащам след това. Благодаря, но не ми трябва имам голямо въображение и липса на време да осеществя всичко, което искам. Нямам време да се занимавам с чужди мисли, чужди амбиции и да нося маска за пред другите. Единствено за инертността съм съгласна, но в картата ми има и други аспекти и положения, сочещи за опасност от това. За мен марс в 12-ти, не е чак толкова смел, не навлиза в излишни спорове, а понякога може да избухва не много на място, след което да търси начин да се измъкне от неудобната ситуация. :012: Но винаги съм директна, за мен това е по-лесно, колкото и да обиждам другите, това си е техен проблем. Предпочитам и хора със същата ценностна с-ма като моята, без заобиколки и хитруване. По-лесно се общува с такива хора. Сега, хващала съм се на моменти, в които ставам душица златна, когато искам нещо много, но после съм се мразила с месеци, заради това. И да, обичам да си стоя на удобното място, което съм създала за себе си и опита ли се някой да ме извади от там без да е поканен, се сблъсква с неприятната ми, агресивна и арогантна страна. Стрелям право в най-слабите места, зависи от нахалството, кога натрапника ще се махне. Но обикновено излизат психически и емоционално смазани, най-дълбоката истина, изкарана на повърхността най-много боли. Но допълвам, че всеки е бил предварително предупреден, затова къде са границите. То и затова рядко се намират такива, които да навлезнат в очертанията, след това доста съжеляват. Зачеркнати са и край да ги няма. Малко са тези, които са успели да променят тези граници.
При марс в 12-ти, има граници които не трябва да преминаваш и всеки сам си е виновен, и трябва да си носи последствията. Така че невиждам нищо подмолно, при моя марс, който е прям и директен. Следва собствени правила и е верен на принципите си. Страда си сам и се бори сам, няма очаквания от другите, затова и рядко вече се разочарова. Предаделства е имало много към мен в по-ранна възраст до към 24, точно затова защото съм била истински приятел на неискрени бедни душици. Оттогава границите са ми много по-здрави.