Цвете, а защо не споменаваш в какви домове са попадали твоето и на майка ти ЛЗ при тази случка? И евентуално да се свържат със значенията/тълкуванията на самите ЛЗ. Пак ли нищо няма да се получи?
Правих съпоставка няколко пъти, изобщо, понеже майка ми има много важни събития досега , съм проследила и нейната карта през годините, не само за затъмнения. Така проверявам кои методи работят, проблемът е че нейната карта е точно като пример в учебник по Астрология, всичко се изявява едно към едно, както е описано в литературата. Лесен за разглеждане откъм предсказателни методи радикс има.
Иначе конкретно за казуса, при мен през 1996 е имало Лунно затъмнение във Везни пак, близо до АЦ, но не чак да е в съвпад, както днешното. Преди смъртта на баща ѝ, майка е имала ЛЗ върху първодомно Слънце, но това се случва година по-късно-през 1997, така че връзка не откривам, защото двете затъмения са били с разлика една година и при това са се случвали в различни знаци.
От няколко дни се чувствам много отпаднала и сънлива, все едно съм на сънотворни медикаменти, по цял ден ми се спи! Вероятно това да е от днешната лунация върху АЦ-то ми.
Иска ми се да намеря една книжка, то всъщност беше проучване в пдф -формат, точно за географския спан на затъменията, къде са видими и къде не, вътре имаше конкретни примери с карти на различни индивиди и автора правеше релационната връзка по много убедителен начин. Единственото което се сещам, е че астролога е от Швеция и е от професионалния колектив астролози от скайскрипт. Дано го намеря, че е много интересно проучване.
Хапи, за затъмнения дават +-5 градуса орбис на действие. Майка ти може да чувства леко неразположение, да не е във форма, щом е засегнат 6-ти дом. Но от друга страна, 6-ти и 8-ми дом имат и други значения освен физическо здраве на индивида. Провери какво е валидно по темите на тези домове към момента в живота на майка ти. Може и нещо свързано с финанси да е, щом са засегнати 8-ми дом и Венера.