За мен желанието за самоубийство е всъщност импулс за трансформация,основна промяна на Его-то/индивидуализираното съзнание в социума/,такава трансформация обаче не става от раз,необходимо е технологично време,това означава на първо време да се овладее импулса/по Марс/,да се вкара Сатурн.Аз самия имам у1 Нептун в скорпион ,8д,втори традиционен у1 Юпитер съвпад с Плутон и то У8,Марс диспозитор на интресептиран овен 1д също съвпад сПлутон .Луната в падение ск.8д,така че би трябвало да имам някакво понятие за темата.Може би обаче точния съвпад на Юпитер с Плутон неутрализира ,а Сатурн в 1д,дръжка на ветрило/,,Най добрия начин да научим астрология,, М. Марч ,Дж.Макевърс стр.174/,които май забавя импулсите,въпреки че е ретро,почти в точка на най голямо падение .Та моя съвет е 1.забавяне,неутрализиране на импуса,даване време за трезв размисъл,изучаване начините на трансформация,психология/Юп/Пл/,имам повече от 3 положения и аспекти за самоубийство,въпреки това не ми и минава през главата тая мисъл-значи неутрализацията от Сатурн и Юпитер работи .